De beste apps voor digitaal tijdschriften lezen

bladendokter header digital reading

Content Playbook, de definitieve handleiding voor bladformules en content strategie

Digitaal tijdschriften en kranten lezen, een ideale activiteit voor drukke mensen. Gelukkig zijn er aantal goede digitale tijdschriftenkiosken waar je terecht kunt voor losse artikelen, hele tijdschriften of zelfs onbeperkt lezen. Bekijk de beste apps voor digitaal tijdschriften lezen. 

bladendokter header readly digitaal tijdschriften lezen

Readly

De internationale app Readly is in 2018 gelanceerd in Nederland. Het voordeel aan deze app is dat er ook veel internationale merken te vinden zijn, naast een groot aantal Nederlandstalige magazines die zijn toegevoegd. De app heeft ruim 4000 titels. Lezers mogen 2 maanden gratis gebruiken maken van de app, daarna kost een abonnement 9,99 per maand, maar dit abonnement kan wel gedeeld worden door vier gebruikers.

blendle - digitaal tijdschriften lezen

Blendle

Blendle is de bekendste digitale kiosk van Nederland. Blendle biedt zowel kranten als tijdschriften aan en laat gebruikers betalen per artikel – of met Blendle Premium als abonnement. Daarnaast zijn er nieuwsbrieven met de beste artikelen en het belangrijkste nieuws, geselecteerd door de redactie van Blendle. De dienst is in 2020 overgenomen door het Franse Cofeyn.

Zinio

Zinio

Zinio is een internationale speler, die 6000 verschillende titels digitaal aanbiedt. Je kunt via allerlei categorieën struinen in zowel vak- als publieksbladen. Je koopt bij Zinio losse nummers of neemt een digitaal abonnement op het nummer naar keuze.

app magzine

Magzine.nu

Magzine was de eerste digitale tijdschriftenkiosk in Nederland en biedt inmiddels meer dan 400 tijdschriften. Betalen gaat per editie of per jaargang van een magazine. Het is ook mogelijk om een abonnement te nemen waarmee je onbeperkt kunt lezen voor 9,95 per maand.

Topics van De Persgroep

Topics

De app Topics heeft 13 Nederlandstalige kranten (allen van de Persgroep) in een app. Topics is de eerste maand gratis, maar moet daarna gecombineerd worden met een abonnement op een Persgroep-titel. Lees meer over Topics →

vierkant blog tijdschrift.nl app

Tijdschrift.nl

De digitale tijdschriftenkiosk tijdschrift.nl is eigendom van DPG Media (voorheen Sanoma), maar biedt ook titels van andere uitgeverijen aan. Bij een tijdschriftenabonnement op een van de titels zit de digitale editie er gratis bij, daarnaast is het onbeperkt-lezen abonnement goedkoper.

app vpro koos

VPRO Koos

De app van VPRO Koos biedt elke dag vijf tips om te lezen, kijken of luisteren. De app is gratis te downloaden voor iPhone en Android-toestellen. Beluister ook de podcast met Hugo Blom over de toekomst van de VPRO-gids →

Digimaq, een tijdschrift app

DigiMaQ

Update: DigiMaQ is gestopt. Het platform werd gemaakt door het bedrijf: Push2Tablet, en dit bedrijf is failliet.
De app DigiMaQ maakt het voor abonnees van tijdschriften makkelijker om digitaal te lezen en een digitaal archief te doorzoeken en te verzamelen met hun favoriete magazine-content. Uitgevers kunnen DigiMaQ aan een tijdschriftenabonnement koppelen, zoals bij delicious. al is gebeurd. Abonnees van deze culinaire glossy kunnen dus al gebruikmaken van DigiMaq en daarin hun favoriete recepten verzamelen. Lees meer over DigiMaQ →

leeslounge tijdschriften lezen

Leeslounge

Update: Leeslounge is gestopt. Ook dit platform werd gemaakt door het bedrijf: Push2Tablet, en dit bedrijf is failliet.
Leeslounge is het oude Bliyoo, wat eigendom was van Bruna. Voor 9,95 kan er onbeperkt tijdschriften gelezen worden. In het plus-abonnement zitten ook luisterboeken en stripboeken.

Dit is het vernieuwde overzicht, bekijk hier het oude overzicht → van kiosken.

0 replies on “De beste apps voor digitaal tijdschriften lezen”