Training: grip op je crossmediale werkproces

Training: Grip op je Crossmediale Werkproces is nu digitaal te volgen

Datum: 22-09-2020 | Op basis van het nieuwe boek ‘Content Playbook’ organiseert team Bladendokter virtuele trainingen over het crossmediale werkproces. In de training komen verschillende aspecten van de moderne uitgeefpraktijk aan bod. Van de organisatie van een crossmediale redactie en workflow, Content atomisatie tot het maken van een crossmediale publicatie- en distributieschema’s en kalenders. 

De digitale cursus Grip op je Crossmediale Werkproces is speciaal ontwikkeld voor print redacties die meer online willen gaan werken, online redacties die een efficiëntieslag willen bereiken in hun werkproces en en organisaties die steeds meer content inzetten voor marketing doeleinden. De training duurt 3 uur en wordt georganiseerd via Zoom. Er zijn verschillende trainingsdata:

  • dinsdag 22 september
  • donderdag 10 december

Waarom een crossmediale workflow?

Vergelijk jouw redactie eens met de volgende vergelijking. Zijn jullie een jazzband? Houden jullie van improviseren? Wordt elk optreden voorafgegaan door een kort overleg en modderen jullie verder lekker wat aan? Of is jouw redactie een klassiek orkest? Je spreekt af welke partituur er wordt voorgedragen, en ieder lid weet precies wat hij of zij moet doen. Dat laatste is natuurlijk een wenselijke situatie. Met goede werkprocessen loopt de crossmediale workflow gesmeerd en dat komt de werksfeer, de kwaliteit van de content en de motivatie binnen het team ten goede.


Productie- en distributieschema’s

Een goed lopende redactie werkt met crossmediale contentkalenders. Dat zijn overzichten waarin alle content die een redactie wil produceren, wordt ingeroosterd. Voor het plannen van artikelen in tijdschriften en kranten is een dergelijke redactionele kalender heel gebruikelijk. Ook voor publicaties online en op social media moet zo’n manier van plannen gemeengoed worden.

Content Atomisatie

Veel (online) redacties zitten in een vast patroon van produceren en publiceren. Maar er is meer. Via een systeem van content atomisatie worden grotere contentproducties in delen (atomen) aan de doelgroep aangeboden op verschillende momenten en via allerlei verschillende kanalen. Zo haal je als redactie het maximale uit je content, optimaliseer je bereik en engagement.

Redactionele workflow

Bij een goede contentkalender hoort ook een heldere taakverdeling. Online redacties moeten zich met meer zaken bezighouden, dan alleen de productie en publicatie van content. Ook de promotie en de analyse ervan is belangrijk. Welke disciplines heb je nodig om stevig in te zetten in een nieuwe en social manier van communiceren en hoe organiseer je dat?

Inhoud van de cursus

De cursus wordt virtueel georganiseerd via Zoom. De training bevat video, sheets, presentaties en oefeningen en duurt 3 uur. Deze hoofdonderwerpen worden behandeld:

  • Ontwikkelingen in het medialandschap
  • Team & werkzaamheden crossmediale redactie
  • Werken met crossmediale formats
  • Hoe werkt content atomisatie?
  • Hoe maak je vaste productie- en distributieschema’s?
  • Komen tot een crossmediale contentkalender
  • Inzicht in tools voor plannen en  samenwerken

Inschrijven voor 22 september of 10 december 2020

Deze training wordt dit najaar gehouden op twee ochtenden:
– dinsdag 22 september
– donderdag 10 december
De trainingen zijn digitaal en vinden plaats van 09.30 uur tot 12.30 (uitlopend naar 13.00 uur) uur via Zoom of Teams. Na aanmelding krijg je een uitnodiging om deel te nemen. De kosten zijn: € 195,- (excl. 21% BTW). Interesse? Schrijf je dan in via het formulier hieronder. De training kan ook in company worden gegeven.