Dienstverlening

Trainingen en workshops - Bladendokter

ADVIES EN TRAININGEN

Bladendokter geeft advies, workshops en trainingen, die voornamelijk gaan over het veranderende medialandschap en hoe je als uitgever of mediamerk daarmee moet omgaan. De volgende onderwerpen worden behandeld: contentstrategie, social media, media-innovatie, online publishing, crossmediaal formule denken, contentkalender en de online marketing van content.

OVER ADVIES EN TRAININGEN

QUICK SCAN TIJDSCHRIFTEN

Benieuwd of jouw blad nog doel treft? Bladendokter doet bij bestaande (e)magazines een quick scan. Op basis van enkele recente nummers (of updates online) wordt er een analyse gemaakt van de huidige inhoud en uitstraling. Ook wordt er gekeken naar conceptformule, bladritme en de mediamix. De quick scan gaat gepaard met een analyse en een op maat gemaakt advies.

MEER OVER QUICK SCAN

EEN NIEUWE LANCERING

Bladendokter heeft een programma voor klanten die een magazine of een online contentplatform willen starten. Zowel voor publieksbladen als customer media. Het betreft een overzichtelijk stappenplan. In dit traject is er aandacht voor zowel een uitgeef-, kanaal-, als een contentstrategie. Daarnaast ook voor inhoud, vorm, techniek, marketing en distributie.

MEER OVER LANCERINGEN

LEZINGEN EN BRAINSTORMS

Carolien Vader van Bladendokter is een ervaren spreker. Ze wordt geregeld gevraagd voor congressen, bedrijfsevents, gastlessen en inspiratiesessies. Vooral over onderwerpen als: het veranderende medialandschap en contentstrategie. Ook heeft ze bij veel redacties en bedrijven brainstormsessies geleid. Daarbij combineert enthousiasme met kennis van zaken.

BLADENDOKTER ALS SPREKER

RESTYLE TIJDSCHRIFT

Om de zoveel jaar is een tijdschrift toe aan een restyle. De visuele uitstraling past niet meer bij deze tijd, moet worden aangepast aan een nieuwe huisstijl of is simpelweg toe aan een opfrisbeurt. Bij zo’n restyling komt heel wat kijken: de lay-out moet worden aangepast, er moet worden gekeken of de beeldtaal nog wel bij de inhoud past, de lettertypen, het logo of de header moeten op de schop.

MEER OVER RESTYLE

DATA ANALYSE REDACTIES

Voor steeds meer redacties is inzicht in de resultaten van online en social media publishing belangrijk. Niet alleen voor de eigen redactievoering, maar ook voor rapportage richting uitgever en adverteerders. De vraag: ‘wanneer is content succesvol?’ is nog nooit zo relevant geweest.Wij helpen redactiebij het verkrijgen van een goed inzicht in analyses en hebben hiervoor een speciaal data dashboard ontwikkeld, voor alle online en sociale media kanalen.

MEER OVER DATA ANALYSE

AD INTERIM HOOFDREDACTIE

Wij werken als ad interim hoofdredacteur. Wij vervangen hoofdredacteuren tijdens verlof. Tijdens het waarnemen van de redactionele leiding, kunnen wij direct kijken of er verbeteringen kunnen worden doorgevoerd in het werkproces.

MEER OVER AD INTERIM WERK

COACHING

Bladendokter coacht op individuele basis hoofdredacteuren, uitgevers, chefs en communicatie eindbazen over de (werkgerelateerde) problemen waar ze tegenaan lopen. Dat kan gaan over verdienmodellen, innovaties, content- en kanaalstrategie, maar ook over de organisatie van de redactie en het redactionele werkproces. Geen vraag te gek.

MEER coaching