Training: Google Analytics 4 en Data Dashboards

GA4 voor uitgevers. Zo maak je de overstap.

Google Analytics gaat deze zomer gaat veranderen. De bestaande versie – Universal Analytics – wordt vervangen door een nieuwe: Google Analytics 4. Deze aanpassing heeft grote gevolgen voor gebruikers. Vanaf 1 juli 2023 zal de oude versie niet meer werken. Ook wordt er geen nieuwe data meer verzameld en op termijn zal de historische data zelfs verdwijnen.

Voor de overgang naar Google Analytics 4 (GA4) moeten uitgevers en redacties actie ondernemen. GA4 werkt namelijk andes dan je gewend bent. Er zijn andere codes en instellingen. Daarover schreven wij al een uitgebreid artikel. Voor GA4 is veel meer maatwerk vereist. Doe je dat niet, dan verzamelt de nieuwe versie geen of niet de juiste data. Het is belangrijk om de overstap van Universal Analytics naar GA4 snel te laten gebeuren. En je ook snel in te lezen in de nieuwe metrics van GA4.

Speciaal voor data binnen uitgeverijen, communicatie en contentmarketing

Daarom organiseren wij een training, voor iedereen die werkt met het analyseren van gebruiksgedrag. De training is op donderdag 8 juni 2023. De training is speciaal ontwikkeld voor het gebruik van data door uitgevers, redacties, binnen communicatie- en contentmarketing teams.

Inzicht in de belangrijkste veranderingen

Tijdens de trainingen behandelen we de belangrijkste veranderingen van Google Analytics 4. Ook leer je hoe je zelf statistieken kunt toevoegen, welke instellingen belangrijk zijn en hoe je data verzamelt in een dashboard. De training over GA4 zoomt in op de volgende onderwerpen:

 • De belangrijkste veranderingen tussen UA en GA4
 • Inzicht in gebeurtenissen
 • Filters, Segmenten en doelgroepen
 • Zelf statistieken toevoegen via events
 • Belangrijke conversies: Paywall en E-commerce
 • Instellingen nalopen
 • Werken met de nieuwe rapporten
 • Doelen en KPI’s
 • Data bewaren
 • Dashboards maken in Looker Studio
 • Koppeling BigQuery en Search Console

GA4 inrichten, rapporten en een dashboard maken

Tijdens de training krijg je inzicht in hoe je GA4 op de juiste manier inricht. We bespreken de belangrijkste functionaliteiten en statistieken. Je leert alles over gebeurtenissen en krijgt inzicht in de manier waarop je het GA4 pakket het beste kan gebruiken. En natuurlijk leer je hoe je met de rapporten werkt hoe je zelf dashboards kan maken.

Let op: deze training is bedoeld voor mensen die al enige ervaring hebben met Google Analytics.

Schrijf je nu in

Schrijf je nu in voor de GA4 training om voorbereid te zijn op de overstap. Na de training kun je Google Analytics 4 opzetten en inrichten en begrijp je de verschillen tussen het oude (UA) en de nieuwe pakket (GA4). Ook krijg je een beter begrijp van alle functionaliteiten, de manier waarop rapporten werken en kun je zelf statistieken toevoegen. Ook krijg je handreikingen om een eigen dashboard te maken.

Praktische zaken

De training duurt één dag: van 9.30 uur tot 16.30 uur en wordt gehouden in Amsterdam. Deelname kost €465,-, inclusief lunch en een handout van de belangrijkste sheets (let op, wij doen niet mee met het STAP-budget). Je kunt je inschrijven voor: donderdag 08 juni 2023. 

De training kan ook in company worden gegeven. Dat kan op locatie of digitaal, via Zoom of Teams. Interesse? Je kunt hieronder het formulier invullen. En dan nemen wij contact op over de mogelijkheden.

  0 replies on “Training: Google Analytics 4 en Data Dashboards”