Training: Data op de redactie

Training Data op de Redactie nu digitaal te volgen

Datum: 12-10-21 | De meeste redacties beschikken inmiddels over analyses van Google, social media en nieuwsbrieven. Met deze data hebben ze een instrument in handen om het gedrag van lezers of gebruikers in kaart te brengen en het succes van content te meten. Maar weinig redacties maken goed gebruik van data. Cijfers worden misschien wel eens bekeken, maar vormen geen integraal onderdeel van het werkproces. Zonde!

Herkenbaar probleem? Het is bij veel redacties niet zozeer een gebrek aan analyses, maar een gebrek aan kennis om analyses op een efficiënte manier in te zetten. Weten hoe je als redactie de cijfers moet duiden, leidt tot een beter inzicht in werkzaamheden. Maar weinig redacties werken echt met goed werkproces en een groeiplan op basis van data. Cijfers zeggen namelijk niet zo veel als je niet eerst goed afspreekt wat je gaat meten en welke doelstellingen en targets daarbij horen.

Digitale training: data op de redactie

Team Bladendokter organiseert op dinsdag 10 oktober 2021 een virtuele training over data op de redactie. De training duurt 4 uur en kan op afstand gevolgd worden via Zoom of Teams. Deelnemers leren waar de cijfers vandaan komen, hoe je ze moet interpreteren en hoe je komt tot een werkzame analyse (van alle kanalen) voor de redactie. We geven je goede criteria mee op basis waarvan je het succes van content kunt meten. De training is bedoeld voor redactioneel eindverantwoordelijken, online redacteuren, uitgevers, content marketeers en communicatie-medewerkers op individuele inschrijving. Onderwerpen die aan bod komen:

  • Trends: minder afhankelijk van algoritmes en sturen op SEO
  • Vindbaarheid vs zichtbaarheid: hoe werkt Google en SEO
  • Kwaliteit van content: kijk verder dan pageviews en bepaal wanneer content succesvol is
  • Analytics, KPI’s en dashboards: bepalen van KPI’s, targets en presenteren in dashboards
  • Data gedreven werken: data integreren in redactieproces en continue verbeterproces

Datum: dinsdag 10 oktober 2021

De training is digitaal en bevatten presentaties, sheets en video. De trainingen worden gehouden op dinsdag 10 oktober 2021 van 9.30 tot 13.30 uur, via Zoom of Teams. Je kunt je opgeven door hieronder het formulier in te vullen. De prijs bedraagt €225,- exclusief BTW. Je krijgt achteraf een download met materiaal.

Liever incompany?
Voor de training kunnen uitgevers of redacties zich ook als geheel inschrijven. De training kan ‘in company’ worden georganiseerd. Dat kan virtueel via Zoom, Hangout of Teams, bijvoorbeeld als activiteit voor (virtuele) teambuilding. Datum is altijd in overleg. Op verzoek kan er worden ingespeeld op specifieke data op titelniveau.

Interesse? Laat wat van je horen!