Anke de Jong nieuwe hoofdredacteur van Elle

Anke de Jong vervangt Edine Russel als hoofdredacteur an Elle. Op 1 september gaan zowel De Jong als Russel van start in een nieuwe functies bij Hearst Netherlands. De Jong zal de huidige functie van Edine Russel overnemen bij ELLE. Russel wordt Content Coordination Director binnen Hearst.

De uitgever Hearst Netherlands heeft een roerige tijd achter de rug, met de reorganisatie werden meerdere uitgeeflicenties beëindigd. Een van die licenties is Glamour, het magazine waar Anke de Jong nu de scepter zwaait. “Met beide handen grijp ik de kans om het wereldmerk ELLE in Nederland te leiden en er het gezicht van te zijn”, zegt De Jong. “Ik kijk ernaar uit om het samen met het team verder uit te bouwen, zowel online als offline. We gaan er vol energie voor zorgen dat we onze lezers elke dag weer inspireren op het gebied van mode, lifestyle en individualiteit.”

Elle Shopping Day

De Jong was de afgelopen 5 jaar hoofdredacteur van Glamour. Hearst maakte in mei 2021 bekend dat de uitgeeflicentie van dit blad niet langer zou worden verlengd. Ook voor de Jong had dit gevolgen. Met haar nieuwe functie als hoofdredacteur van ELLE wordt ze ook verantwoordelijke voor de splinternieuwe Elle Shopping Day. De eerste editie daarvan zal plaatsvinden in september. wie De Jong opvolgt bij Glamour, is niet bekend.

Ruim 15 jaar actief bij ELLE

Al sinds 2015 is Russel hoofdredacteur van ELLE, daarvoor was zij tien jaar hoofdredacteur van zustermagazines ELLE Decoration en ELLE Eten. Russel is blij met haar nieuwe functie, zo zegt ze: “Ik ben heel blij dat ik mijn redactionele kennis en ervaring kan delen in een nieuwe rol binnen Hearst Netherlands. ELLE is een fantastisch merk, met een speciale plek in mijn hart. Ik kijk ernaar uit te blijven samenwerken met al die bevlogen en creatieve collega’s.”

Met oog op de toekomst

Hearst laat weten dat Russel en De Jong de komende maanden samen zullen werken om te zorgen voor een soepele transitie. Eefke Hendrix is binnen Hearst Netherlands onder meer verantwoordelijk voor ELLE, vertelt dat plannen voor de toekomst onderdeel van deze nieuwe benoemingen zijn. Hendrix: “Dankzij Edine’s feilloze gevoel voor de tijdgeest is het ELLE merk de afgelopen jaren een inspiratiebron geweest voor vele vrouwen. We zijn dan ook heel blij dat zij haar ruime ervaring en kwaliteiten Hearst-breed blijft inzetten. Ik heb er alle vertrouwen in dat Anke het ELLE-merk als nieuwe hoofdredacteur met een verfrissend elan een nieuw tijdperk inloodst. Met grootse plannen voor het magazine, op digitaal gebied en natuurlijk met events!”.

Tekst: Tessa Houben

0 replies on “Anke de Jong nieuwe hoofdredacteur van Elle”