Philip Fontani wordt nieuwe hoofdredacteur Quest

Philip Fontani (48) wordt per direct de nieuwe hoofdredacteur van Quest. Voorheen was Fontani adjunct-hoofdredacteur van Quest en waarnemend hoofdredacteur. 

Fontani was sinds 2014 al werkzaam bij Quest als adjunct-hoofdredacteur. Met deze functie had hij al dagelijks de leiding over de redactie. In september, bij het vertrek van Sanne Groot Koerkamp, nam hij haar functie waar als hoofdredacteur a.i.
Fontani begon in 2001 zijn loopbaan bij de publieke omroep, de NTR in de redactie van Het Klokhuis. Daarna is hij, vanaf 2005, begonnen bij het tijdschrift Quest. Quest is momenteel het grootste populairwetenschappelijke merk van Nederland. Bij dit grote merk heeft hij verschillende functies op naam zijn staan, zo is hij begonnen als redacteur, eindredacteur, adjunct-hoofdredacteur en wordt nu de nieuwe hoofdredacteur.

Doelstelling Fontani

Over de nieuwe functie geeft Fontani aan trots te zijn dat hij zichzelf hoofdredacteur van Quest mag noemen. Hij zegt: “Onze inhoud verveelt nooit, niet voor de redactie, niet voor de lezers en niet voor mij. Ik heb dan ook veel zin om samen met de redactie de huidige successen voort te zetten en uit te breiden. Plannen hebben we al genoeg. Zo gaan we volgend jaar in elk geval onze pubquizactiviteiten verder ontwikkelen en in 2021 lanceren we ook de eerste online cursussen op het nieuwe cursusplatform van Hearst”.

Sanne Groot Koerkamp legt functie neer

Voormalig hoofdredacteur van Quest, Sanne Groot Koerkamp, heeft eerder dit jaar aangegeven te gaan stoppen met deze functie. Groot Koerkamp is drie jaar hoofdredacteur van het tijdschrift geweest, maar zij geeft aan ‘zich te willen beraden op een nieuwe toekomst in een niet-commerciële sector, misschien wel binnen de non-profit-wereld’. Met een Instagram-post laat Groot Koerkamp weten: “Het waren 18 fantastische jaren. En nu ga ik mijn leven over een andere boeg gooien. Meer balans tussen werk en gezin. Andere doelstellingen en andere prioriteiten”.

Ervaring is the key

Remy Kluizenaar, uitgever Hearst Netherlands: “Philip kent Quest als geen ander, hij is al jaren de spin in het web op de redactie. Hij weet waar de lezers en fans behoefte aan hebben en hij heeft een schat aan ervaring in de wetenschapsjournalistiek. Die ervaring koppelt hij aan een gezonde commerciële drive”.

Tekst: Bo van den Berg, foto van Philip Fontani, van Hearst.

0 replies on “Philip Fontani wordt nieuwe hoofdredacteur Quest”