Nieuw magazine ‘Menta: oog voor klein geluk’

menta magazine

Een nieuw magazine voor levensgenieters met oog voor klein geluk en lekker jezelf mogen zijn: Menta. Het magazine werd eerder dit jaar in Spanje op de markt gebracht en mag nu het Nederlandse publiek gaan veroveren. 

El arte de vivir con calma

Het magazine Menta werd eerder gelanceerd in Spanje, waarna werd besloten om ook in Nederland een editie uit te brengen. De Nederlandse editie is vertaald zodat het ook beter past bij het Nederlandse publiek. De ondertitel van de Spaanse editie was bijvoorbeeld ‘de kunst van het rustig leven’, maar is vertaald naar ‘oog voor klein geluk’.

Menta is een magazine met het temperament van een Spaanse flamencodanseres, gecombineerd met een flinke dosis relativeringsvermogen. Want het gaat vooral om genieten van het leven, precies zoals jouw leven is.

De trend van geluk

Het tijdschrift Menta past goed bij de tijdsgeest van tegenwoordig waar geluk een steeds belangrijker thema wordt. Tijdschriften die ook dit thema behandelen en succesvol zijn, zijn bijvoorbeeld FlowHappinez en Wendy.

Van Spanje naar Nederland

Uitgeverij Zinet Media Group, voorheen G+J Spanje, heeft het magazine ontwikkeld en uitgegeven. Dankzij goede contacten tussen deze uitgeverij en voormalig CEO van de Nederlandse G+J, Eric Blok, is Nederland het eerste land na Spanje waar het magazine gelanceerd wordt. Eric Blok is project-coördinator van Menta in Nederland. Andere betrokkenen bij het magazine zijn Maartje de Gruyter (hoofdredacteur), Cynthia Schippers (art-direction), Barbara de Roos (tekstredacteur en social media), Hilde Postma (redactie) en Annemarie Coopman (eindredactie).

Soft launch voor Menta

Het tijdschrift wordt niet groots gelanceerd, hoofdredacteur Maartje de Gruyter licht toe: ‘’We zijn van het nieuwe uitgeven, we beschouwen dit eerste nummer als soft launch, helemaal volgens een ‘lean’ businessmodel, waarbij je in een zo vroeg mogelijke fase met je publiek in gesprek gaat. De reacties van de lezers stromen nu binnen en daar gaan we natuurlijk gretig gebruik van maken als er een vervolg komt op deze eerste editie’. De lezers bepalen ook of er een volgende editie komt. Als de eerste editie goed verkocht wordt, dan komt er nog een en ook met meer Nederlandse inbreng.

Magazine Menta kopen

Het tijdschrift Menta is sinds half september verkrijgbaar bij supermarkten en vakhandel (zoals Bruna, AKO, Primera en Readshop) of online te bestellen bij magvilla.nl.

Afbeelding: instagram.com/menta_nl

0 replies on “Nieuw magazine ‘Menta: oog voor klein geluk’”