L’HOMO. van LINDA. stopt voorlopig

De makers van LINDA. stoppen met het jaarlijkse spraakmakende tijdschrift voor de LHBTI-gemeenschap, genaamd L’HOMO. De afgelopen jaren liep het lezersaantal zo dusdanig terug dat de redactie van LINDA. zich genoodzaakt voelt om voor nu te stoppen met deze titel. Om het elfjarige-tijdperk van L’HOMO goed af te sluiten komt LINDA. met een L’HOMO. boek.

L’HOMO’s spraakmakende covers

In 2009 verscheen de eerste editie van L’HOMO. Het magazine zorgde geregeld voor commotie, vooral rondom de cover. L’Homo koos vaak voor een cover foto met daarop zoenende hetero mannen, zoals Tycho Gernandt, Thijs Römer, Tim Hoffman en Jan Versteegh. Het eerst covermodel in 2009 was Arie Boomsma. Dit leverde Boomsma een schorsing op van zijn toenmalige werkgever, de EO.

Jaarlijkse l”Homo feestje

De lancering van l’Homo werd jaarlijks groots gevierd met een tijdschriftenfeest voor de LHBTI-gemeenschap. L’HOMO kwam een keer per jaar uit en zorgde voor veel publiciteit ten behoeve van homo-emancipatie in Nederland. De makers van het blad vinden het jammer dat deze beslissing genomen moest worden. Zo zegt, creatief directeur LINDA. Jildou van der Bijl: “We vinden het ongelooflijk jammer dat we deze lastige beslissing moeten nemen en we zijn trots op alle issues van L’HOMO. die we hebben gemaakt, vanaf het allereerste nummer met Arie Boomsma op de cover.”

Acceptatie en inclusiviteit

De acceptatie van de LHBTI-gemeenschap – én iedereen die zich niet in één van deze letters kan vinden – gaat de redactie van LINDA. nauw aan het hart. Van der Bijl: Natuurlijk zullen we een bijdrage blijven leveren aan een inclusievere samenleving in onze printuitgaves LINDA.magazine, LINDA.meiden en LINDA.loves en online op LINDA.nl.” Dat L’HOMO. ooit nog met een nieuwe editie komt wordt niet uitgesloten, zo laat LINDA. weten “Mocht zich nog eens een hele bijzondere aanleiding voordoen, dan kan L’HOMO. op onregelmatige basis verschijnen”, aldus van der Bijl.

L’HOMO. Le Book’

Het L’HOMO. boek moet zorgen voor een mooie afsluiting. LINDA. gaat in samenwerking met Mendo en Kosmos Uitgevers het’ L’HOMO. Le Book’ uitbrengen. Vanaf 17 mei 2021, de internationale dag tegen homofobie is het boek voor €25,- verkrijgbaar. Het’ L’HOMO. Le Book’ blikt terug met spectaculair beeld en indringende verhalen, ook wordt er aan de hand van nooit eerder gepubliceerde foto’s vooruitgekeken. Zo vertelt Iebele van der Meulen, voormalig hoofdredacteur L’HOMO.: “Met L’HOMO. Le Book kijken we niet alleen terug op een decennium L’HOMO., maar ook vooruit, richting een hopelijk meer inclusievere samenleving waarin diversiteit gevierd wordt en iedereen zichtbaar is.” Volgens LINDA. wordt het een boek vol liefde en lef, waar sexyness vanaf spat en waar met een kritisch oog wordt gekeken naar de acceptatie en zichtbaarheid van de hele LHBTI-gemeenschap.

Tekst geschreven door: Bo van den Berg

Foto van LINDA.

0 replies on “L’HOMO. van LINDA. stopt voorlopig”