Happinez en Psychologie Magazine worden overgenomen door Roularta

Happinez en Psychologie magazine worden overgenomen door Roularta Media Nederland.

Roularta Media Nederland neemt de magazinemerken Happinez, Yoga by Happinez en Psychologie Magazine over van WPG Media. Het is niet bekend welk bedrag er bij deze overname is gemoeid.

In maart 2023 kondigde WPG media aan om te stoppen met het uitgeven van magazines en zich te gaan richten op het uitgeven van boeken, luisterboeken en podcasts. Er is de afgelopen maanden gezocht naar een overnamekandidaat en dat is Roularta Media Nederland geworden (RMN). RMN is onderdeel van de internationale Roularta Media Group, een Belgisch familiebedrijf, en nam in december 2021 al de titels over van New Skool Media. De overname van Happinez en Psychologie Magazine past bij de ambitie van Roularta om haar positie op de Nederlandse magazinemarkt verder uit te bouwen.

RMN is de op één na grootste magazine uitgever van Nederland. Er werken zo’n 240 mensen en de uitgever heeft 30 magazinemerken in portefeuille, met een gezamenlijke omzet van 70 miljoen euro. Eigenaar Roularta Media Group heeft het versterken van haar positie op de Nederlandse magazinemarkt als belangrijk strategisch speerpunt benoemd. De overname van de magazinemerken van WPG Media draagt in belangrijke mate bij aan de invulling van deze strategie.

CEO Erwin van Luit over de overname

Erwin van Luit, CEO van Roularta Media Nederland: “Ik ben zeer verheugd dat we deze krachtige magazinemerken mogen verwelkomen. Zowel Happinez, Psychologie Magazine als Yoga by Happinez beschouw ik als pareltjes in het magazinelandschap. Ze vullen het merkenportfolio van Roularta Media Nederland goed aan. Ik ben ervan overtuigd dat we vanuit de integratie van de activiteiten in ons bedrijf en het inzetten van de competenties van beide organisaties een verdere ontwikkeling en groei van RMN zullen bewerkstelligen.”

Over de overgenomen titels:

  • Happinez is al twintig jaar het grootste merk in Nederland op het gebied van spiritualiteit en geluk. Het bereikt maandelijks via het magazine en de digitale kanalen meer dan een miljoen mensen. Happinez wordt via licenties ook in Frankrijk en Duitsland uitgegeven.
  • Yoga by Happinez is het merk voor liefhebbers van yoga en een gezonde lifestyle. Met een online platform met meer dan 400 yoga, meditatie- en pilateslessen en het bekende Yoga magazine dat 4 keer per jaar verschijnt, bereikt Yoga by Happinez maandelijks ruim 75.000 lezers en heeft het merk meer dan 18.000 betalende leden.
  • Psychologie Magazine is een maandblad dat wetenschappelijke inzichten uit de psychologie voor iedereen toegankelijk, begrijpelijk en toepasbaar in het dagelijks leven maakt. Psychologiemagazine.nl is een platform voor mentale gezondheid en een leven lang groeien. Je vindt er informatie, inspiratie, herkenning en duiding. Via de trainingen van Psychologie Academy kun je er ook je life skills trainen of een coach vinden. Psychologie Magazine bereikt maandelijks via de digitale kanalen en het magazine rond de 800.000 mensen.
0 replies on “Happinez en Psychologie Magazine worden overgenomen door Roularta”