WPG Uitgevers gaat alle tijdschriften verkopen

WPG stoot alle tijdschriften af.

WPG wil zich gaan toeleggen op het uitgeven van boeken, luisterboeken en podcasts. Dat betekent dat alle tijdschriften worden afgestoten. Ook de educatieve uitgeverij Zwijsen wordt verkocht. WPG geeft Psychologie Magazine, Happinez en Vrij Nederland uit.

WPG Uitgevers wil verder als uitgever van boeken, luisterboeken en podcasts. Daarom is bij de Centrale Ondernemingsraad (COR) het verzoek ingediend om de tijdschriften en Uitgeverij Zwijsen te verkopen.

Wiet de Bruijn, algemeen directeur van WPG Uitgevers (ad interim) zegt daarover in een persverklaring op wpg.nl: “Om elk WPG-onderdeel de aandacht en investeringsruimte te geven die het verdient, moeten we focus aanbrengen. We hebben gekozen om ons toe te spitsen op de boekenuitgeverijen. Daardoor kunnen we nog meer aandacht geven aan onze schrijvers, lezers en luisteraars.”

Het verkoopproces van WPG Media is eind vorig jaar gestart en er wordt verwacht dat dit komende zomer zal zijn afgerond. Voor de tijdschrift merken Psychologie Magazine en Happinez wordt een koper gezocht. Vrij Nederland onderzoekt op dit moment een zelfstandige toekomst
 buiten WPG.

0 replies on “WPG Uitgevers gaat alle tijdschriften verkopen”