Twee jury’s voor de Mercurs 2020

Ruud de Langen en José Rozenbroek zijn juryvoorzitters voor de Mercurs 2020

Dat de Mercurs, de jaarlijkse vakprijzen in de magazine mediabranche, dit jaar anders zullen zijn, dat wisten we al. Geen groots en meeslepend gala, maar een kleine, Corona-proof bijeenkomst, vergezeld met een live stream. Ook anders dit jaar is het onderdeel jureren. Organisator Magazine Media Associatie stelt dit jaar twee jury’s aan, die ieder de helft van de categorieën voor de rekening neemt.

Er zijn dit jaar tien juryleden geselecteerd en twee juryvoorzitters: Mediaspecialist Ruud de Langen en bladenmaker José Rozenbroek. Er zijn acht categorieën voor de Mercurs 2020:

  • Magazinemerk van het Jaar
  • Artdirection van het Jaar
  • Reportage van het Jaar
  • Hoofdredacteur van het Jaar
  • Innovatie van het Jaar
  • Cover van het Jaar
  • Partnership van het Jaar
  • Belofte van het Jaar

Onder leiding van mediaspecialist Ruud de Langen buigt zijn jury zich over de categorieën Mercur Reportage van het Jaar, Mercur Hoofdredacteur van het Jaar, Mercur
Artdirection van het Jaar en PostNL Mercur Partnership van het Jaar. Deze jury bestaat uit (op de foto – v.l.n.r. bovenste rij):
Ruud de Langen (juryvoorzitter, mediaspecialist)
Nathalie Peters (founder MORGENFRISK)
Sabine Verschueren (eigenaar creatief bureau Studio Verschueren)
Marieke Schoon – van der Loop (marketing manager PostNL)
Thomas de Heide (redacteur / coördinator FD Persoonlijk / voorzitter sectiebestuur
tijdschriften NVJ)

De jury onder leiding van bladenmaker en journalist José Rozenbroek neemt de categorieën Mercur Magazinemerk van het Jaar, Aldipress Mercur Cover van het
Jaar, Mercur Innovatie van het Jaar en Mercur BeLOFte van het Jaar voor haar rekening. Deze jury bestaat uit (op de foto – v.l.n.r. onderste rij):
José Rozenbroek (juryvoorzitter, bladenmaker / journalist)
Stephan van der Sman (ondernemer / consultant King’s Cross Unsold Inventory)
Nicolette Hulsebos (uitgever / hoofdredacteur FONK / bestuurslid Lucas-Ooms Fonds)
Jaap Biemans (artdirector Volkskrant Magazine)
Marsha Dousi (salesmanager publishers Aldipress)

Secretaris van beide jury’s is Harriët Schrier (directeur Magazine Media Associatie), die de juryprocedure bewaakt. De inschrijftermijn voor de Mercurs 2020 sluit donderdag 8 oktober. Via Mercurs.nl kun je de inschrijfformulieren vinden (per categorie) en digitaal indienen. Op donderdag 19 november worden de nominaties bekendgemaakt. Donderdag 10 december is de prijsuitreiking.

0 replies on “Twee jury’s voor de Mercurs 2020”