Mercurs gaat dit jaar toch door

Mercur 2020 Magazine Media Associatie

Het was even spannend of de Mercurs in 2020 wel door zouden gaan. Lange tijd was de uitreiking van de jaarlijkse vakprijzen in de tijdschriftbranche als gevolg van de Coronacrisis onzeker. Vandaag meldt de organisator, de Magazine Media Associatie, blij je te kunnen melden dat de uitreiking dit jaar weer in december zal plaatsvinden.

Volgens de MMA maken de RIVM-richtlijnen, waarbij jaarlijks ruim 750 personen aanwezig zijn, het helaas niet mogelijk om groots uit te pakken met de Mercurs. De afgelopen jaren werden de prijzen uitgereikt op een feestelijke avond in het Delamar Theater in Amsterdam, in het bijzijn van honderden vakgenoten. De uitreiking zal daarom in december kleinschaliger van opzet zijn.

Lunch en live stream

De Mercurs 2020 worden tijdens een lunch uitgereikt en alleen in de aanwezigheid van alle genomineerden. Uiteraard is er een livestream zodat iedereen de bekendmaking van de winnaars kan meemaken of later kan terugkijken. Het juryverslag komt online beschikbaar. Na een inventarisatie van meningen bij het MMA-bestuur, de leden en de sponsors werd één ding duidelijk: de Mercurs-uitreiking moet dit jaar doorgaan. De creativiteit en de inzet en passie van iedereen in onze branche verdient absoluut een beloning aan het einde van dit bizarre jaar. De Mercurs-prijsuitreiking 2020 kent wel een andere opzet en uitvoering”, zegt MMA-directeur Harriët Schrier.

Meedingen?

Er kan dit jaar vanaf half augustus online voor acht categorieën worden ingeschreven:

  • Magazinemerk van het Jaar
  • Artdirection van het Jaar
  • Reportage van het Jaar
  • Hoofdredacteur van het Jaar
  • Innovatie van het Jaar
  • Cover van het Jaar
  • Partnership van het Jaar
  • Belofte van het Jaar

Twee jury’s, ieder bestaande uit vijf personen, zullen afzonderlijk vier categorieën jureren. Zij stellen de nominaties en winnaars vast tijdens jurydagen in november. Meer informatie en inschrijf-instructies vind je op: Mercurs.nl

0 replies on “Mercurs gaat dit jaar toch door”