Psychologie Magazine lanceert Coachfinder

BLDK - psychologie magazine coachfinder

Psychologie Magazine wil de drempel naar coaching verlagen, de nieuwe dienst ‘Coachfinder’ moet daarbij gaan helpen. Een platform waar consumenten gekoppeld kunnen worden aan coaches. 

Coach vinden via Psychologie Magazine

Het tijdschrift Psychologie Magazine had al langer het idee om een therapieplatform op te richten, maar dat ging nog niet zo gemakkelijk. Hoofdredacteur Psychologie Magazine Sterre van Leer: ”Probleem was dat de meeste psychologen en psychotherapeuten overvol zitten – ze zouden dolgraag zo’n platform willen, zeiden ze, maar dan om cliënten te kunnen doorverwijzen als ze zelf geen ruimte hadden! Dat was dus geen haalbaar concept. Intussen groeide de coachingmarkt, en daarmee ook de behoefte van consumenten aan een betrouwbare gids. Bovendien past coaching heel goed bij de kernwaarden van Psychologie Magazine. Een goede coach geeft mensen de tools in handen om zélf mee aan de slag te gaan; positief, activerend en oplossingsgericht. En dat is precies waar wij voor staan. Dat we nu voor het eerst ook “in real life” een steuntje in de rug kunnen bieden en doorverwijzen naar gespecialiseerde professionals, dat is echt een lang gekoesterde wens die in vervulling gaat.”

Platform bouwen

Voor de lancering van Coachfinder kon plaatsvinden zijn er eerst vorig jaar twee succesvolle pilots geweest, waarvoor er is samengewerkt met 60 coaches en waarvoor honderden coachzoekers een intakeformulier hebben ingevuld. Sterre van Leer: ”Vervolgens zijn we gaan experimenteren, coaches uit vragen over hun wensen en het online gedrag van de coachzoekers gaan analyseren. Op basis van wat we in die pilotfase hebben geleerd is dit platform gebouwd.”

Coach vinden in Nederland

Coaching is in Nederland een groeiende business. Sterre van Leer: ”NU.nl berichtte deze week nog dat het aantal coaches ingeschreven bij de KVK in vijf jaar met 66% is gestegen. Dat betekent ook dat het voor consumenten lastig wordt om het kaf van het koren te scheiden. Hoe vind ik een goeie? En hoe vind ik precies de goeie voor mij? Daar helpt Coachfinder je bij.”

Een interessant platform en niet alleen voor mensen die een coach zoeken. ”Voor coaches is het aantrekkelijk om zich aan te sluiten omdat ze profiteren van het enorme bereik en de autoriteit van Psychologie Magazine. Maar we laten niet zomaar alle coaches toe: we stellen behoorlijke kwaliteitseisen. Wat goede coaches trouwens juist heel prettig vinden.” aldus Sterre van Leer.

”Coaches kunnen zich aanmelden als ze voldoen aan de opleidingseisen en als hun werkwijze aansluit bij de uitgangspunten van Psychologie Magazine. Prima dat er coaches zijn die met kristallen en energieën werken, maar die passen dus niet bij ons”.

Coach vinden op basis van algoritme

Consumenten kunnen een vragenlijst invullen, een algoritme stelt daarna de drie beste passende coaches voor gebaseerd op de coachvraag en doelen, maar ook persoonlijke voorkeuren zoals een man of juist een vrouw, iemand ouder of juist een leeftijdsgenoot. Sterre van Leer licht toe: ”Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat die persoonlijke ‘klik’ de allerbelangrijkste voorspeller is voor een succesvol coachingstraject.”

Daarnaast is het ook mogelijk om als consument op postcode te zoeken naar een coach.

Coachfinder uitrollen

Op dit moment is Coachfinder actief in twee provincies: Noord-Holland en Utrecht. Vervolgens wordt er stap voor stap uitgerold in de andere provincies, zodat de afstand tussen coach en coachee overbrugbaar blijft. Op alle kanalen van Psychologie Magazine wordt er vanaf nu ook meer verteld over wat coaching voor je kan betekenen.

Toekomst van Coachfinder

”Coachfinder kan hét platform voor coaching in Nederland worden. Waar coaches hun vakkennis kunnen blijven verdiepen en hun ondernemersvaardigheden vergroten. Waar we samenwerken met beroepsverenigingen, keurmerken en uitgeverijen. Boeken, events, partnerships – ideeën genoeg voor een volgende fase. Het concept van Coachfinder sluit prachtig aan bij onze missie: mensen zelfinzicht geven en verder helpen op het pad van persoonlijke ontwikkeling. Tien jaar geleden was Psychologie Magazine een pionier in e-learning; nu is het volledig normaal om een online training te volgen. Datzelfde willen we bereiken als het om coaching gaat.” aldus Sterre van Leer.

0 replies on “Psychologie Magazine lanceert Coachfinder”