Tijdschrift vriendin en platform VriendinnenOnline.nl lanceren vriendinnenspeeddate

vriendinnen speeddate vriendin

Het concept ‘speeddate’ bestaat al jaren, maar tijdschrift Vriendin en platform VriendinnenOnline.nl lanceren nu de eerste speeddate voor vriendinnen in Nederland. 

De eerste speeddate voor vriendinnen vindt plaats op woensdag 24 april en is bedoeld om vrouwen te helpen met het vinden van waardevolle vriendschappen en nieuwe vriendinnen. Het is de bedoeling dat bij succes de speeddates verder uit te breiden in heel Nederland.

Aanleiding speeddate vriendinnen

De aanleiding voor de lancering van de speeddate voor vriendinnen is een onderzoek dat Audax-magazine Vriendin en platform VriendinnenOnline.nl hebben gehouden. Uit het onderzoek bleek dat meer dan de helft van de Nederlandse vrouwen zich eenzaam voelt. 62% van de lezeressen mist een beste vriendin en zou er graag een willen hebben. En ruim 30% is niet tevreden over haar huidige vriendschappen.

Het idee voor de speeddate ontstond door de vele reacties en vragen van Vriendin-lezers en VriendinnenOnline.nl-bezoekers. Vriendschap is een belangrijk onderwerp voor het tijdschrift Vriendin, hoofdredacteur Renske Veldhoff: ‘’Het ontbreken van vriendschap is minstens zo belangrijk. Onze lezeressen zijn soms hard op zoek naar een vriendin, zo blijkt uit hun reacties op Vriendin.nl en op het onderzoek. Wij kunnen en willen een schakel vormen om vrouwen te helpen in het vinden van deze vriendschappen.’’

Belang van vriendschappen

Het platform VriendinnenOnline.nl bestaat sinds 2014 en helpt vrouwen met het vinden van leuke, nieuwe vriendschappen. Sinds de oprichting zijn via deze weg al meer dan 180.000 vriendschappen ontstaan. Lize Mast, eigenaar van VriendinnenOnline.nl: ‘’Mensen met elkaar in verbinding brengen is het mooiste wat er is. Met deze nieuwe samenwerking brengen we de online- en real-life wereld bij elkaar. Op de speeddate-avond brengen we potentiële vriendinnen op een leuke en laagdrempelige manier met elkaar in contact.’’

Een betekenisvolle, menselijke connectie is van essentieel belang om gelukkig en gezond door het leven te gaan. Gebrek aan een-op-een-contact kan resulteren in serieuze gezondheidsproblemen als psychische klachten, een negatief zelfbeeld, depressiviteit en een verhoogde kans op stress. Volgens Internationaal onderzoek uit 2015 (Holt-Lunstad, Smith, Baker, Harris, Stephenson) blijkt een gebrek aan sociale connecties hetzelfde effect op de gezondheid te hebben als het roken van vijftien sigaretten per dag.

Margriet Vriendinnen

Dat vriendschap belangrijk is weet ook tijdschrift Margriet. Zij lanceerden Margriet Vriendinnen, ook een platform voor nieuwe vriendschappen. Inmiddels is het platform verhuisd naar een actieve Facebookgroep met ruim 5000 leden.

0 replies on “Tijdschrift vriendin en platform VriendinnenOnline.nl lanceren vriendinnenspeeddate”