Nieuw blad voor fietsliefhebbers: BIKE explorer

Juni 2021 verschijnt het eerste nummer van het nieuwe blad BIKE explorer. Het is een magazine gericht op fietsers. Het blad wordt gelanceerd door Virtùmedia.

Het nieuwe blad richt zich op avontuurlijke fietsers. In het voorwoord van het eerste nummer staat “BIKE explorer is een nieuw blad, met een missie: inspiratie. Met reportages uit regio’s, zodat je weet wat daar de moeite waard is. Met informatie over nieuwe trends, materialen en gadgets. Met goede tests, of het nu gaat om bikes of kleding. Inspiratie om jou op weg te sturen met de beste spullen, naar de mooiste bestemmingen.”

De markt voor fiets bladen

Nederland is een fietsland en dat is ook zichtbaar in de bladenwereld. Er is veel aanbod voor fietsliefhebbers, denk aan het blad van de fietsersbond; De Vogelvrije Fietser. En ook voor de verschillende segmenten in de fietswereld is er aandacht. Voor de wielrenners is er Bicycling, Rouleur en Soigneur. Voor recreatieve fietsers FietsActief en Toeractief. Mountainbikers hebben Mountain Bike Plus en Fiets!. En Tweewieler richt zich op scooters fietsen en brommers. Aan dit aanbod wordt nu ook BIKE explorer toegevoegd.

Het blad wordt uitgegeven door Virtùmedia, deze uitgever lanceerde al meerdere bladen gericht op outdoor sport. Pepijn Dobbelaer, uitgever, benadrukt dat deze markt, mede door Corona, een vlucht heeft genomen. Dobbelaer: “De outdoor-markt bloeit. Het is dus niet gek dat we zochten naar manieren om ons outdoor-fonds te versterken. Maar we gingen niet over één nacht ijs. Bergen Magazine en Wandel Magazine zijn zo succesvol omdat ze voldoen aan de hoge eisen die de doelgroep stelt. Goede verhalen, prachtige foto’s en tips die je nergens anders krijgt. Die hoge standaard was ons uitgangspunt om een titel te introduceren die onderscheidend is ten opzichte van het bestaande aanbod in het Nederlandse taalgebied. BIKE explorer voldoet daaraan, op alle fronten.”

Compleet beeld van de fietswereld

Het blad richt zich niet enkel op mountainbikes en racefietsen, er is ook aandacht voor e-bikes. Want, zo zegt de redactie: “Natuurlijk, de trapondersteuning is het senioren-profiel inmiddels ruimschoots ontgroeid en zorgt dat bestemmingen en ervaringen bereikbaar zijn geworden die meer gebaseerd zijn op ambitie en de keuze tussen competitief en comfortabel, dan op basis van leeftijd.”

Maar er is ook ruimte voor goede b&b’s en hotels, informatie over natuur, al het mogelijke nieuws over de ‘hardware’- fietsen, cultuur en gastronomie in het blad. Want volgens de redactie is ‘de fiets is de sleutel tot de belevenissen en het plezier.’

Tekst: Tessa Houben

0 replies on “Nieuw blad voor fietsliefhebbers: BIKE explorer”