Journalistieke prijs voor publicaties die vrouwen onder de aandacht brengt

BLDK - journalistieke prijs positie vrouw

Nederlandstalige publicaties die de positie, rechten of economische zelfstandigheid van vrouwen onder de aandacht brengen maken voortaan kans op een prijs van 25.000. Inschrijven voor de prijs kan vanaf nu. 

Aandacht voor de missie

Journalisten kunnen zich van 1 september tot 1 november aanmelden voor de Carla Atzema Soroptimist Prijs. De prijs is bedoeld om aandacht te vragen voor de missie: het verbeteren van de positie, rechten of economische zelfstandigheid van vrouwen in Nederland en elders. De prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt, waarvan de eerste uitreiking in april 2020 is en bestaat uit een bedrag van 25.000 en een kunstwerk gemaakt door de organisatie. 

Vakjury

De vakjury wordt geleid door theatermaakster Adelheid Roosen en bestaat verder uit Renée Römkens (bijzonder hoogleraar gender gerelateerd geweld), Sinan Can (documentairemaker), Willem Groeneveld (hoofdredacteur van online nieuwssite Sikkom) en Adrienne Vrisekoop (Soroptimist, advocaat en vriendin van Carla Atzema). 

Initiatief van Soroptimistclubs

De journalistieke prijs is een initiatief van de Unie Soroptimistclubs, een netwerkorganisatie van professionele vrouwen in Nederland. De prijs wordt gefinancierd uit de nalatenschap van Soroptimist Carla Atzema-Looman aan het Algemeen Fonds, een zelfstandige stichting binnnen de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curacao.

Meer informatie is te vinden op de website van de prijs→

0 replies on “Journalistieke prijs voor publicaties die vrouwen onder de aandacht brengt”