Isabelle Udo wint beLOFte 2021

BeLOFte 2021

Op dinsdagavond 16 november is in De Balie in Amsterdam voor het zevende jaar op rij de prijs voor aanstormend magazine mediatalent uitgereikt. De winnaar, Isabelle Udo, werkzaam bij studio VideOrbit, is visual designer.

De beLOFte van het Jaar 2021 werd voor het eerst uitgereikt tjdens een event, georganiseerd door het Lucas-Ooms Fonds, omdat de Mercurs – het jaarlijkse tijdschriftgala en prijzenfeest – dit jaar niet doorgaat. De beLOFte 2021 werd gesponsord door de Magazine Media Associatie (MMA).

Creatief in de overtreffende trap

Winnaar Isabelle Udo ontving, naast een geldbedrag van 2.500 euro en het winnaarscertificaat, het kunstwerk “Memories of Tomorrow” uit handen van kunstenaar Atolty (ook wel bekend als bladenmaker Rupert van Woerkom).

De jury was unaniem

De jury was unaniem enthousiast over Isabelle’s kwaliteiten: ‘Creatief in de overtreffende trap is de kunstenaar die met Augmented Reality letterlijk al in de toekomst is gestapt. Een veelbelovend en ondernemend talent dat internationaal furore maakt voor de allergrootste merken en staat te popelen om haar unieke talent meer in te zetten voor de magazine media. Slechts een kwestie van tijd dat ook Nederland – en de magazine mediabranche – haar ontdekt.’

twee runners-up

De jury koos Victor Pak (redacteur EW) als Soraya Hadjar (editor at large Complex NL) tot de runners-up van 2021. Zij ontvingen elk een geldbedrag van 1000 euro en een certificaat.
De jury was onder de indruk van Soraya, hoe ze vanuit achterstand een rolmodel is geworden voor jonge redacteuren, die ze helpt in hun groei. Voor haarzelf ligt er een ambitieuze taak om haar titel groot te maken in Nederland. Eigenzinnig als ze is en met een groot doorzettingsvermogen, is de jury ervan overtuigd dat het haar zal lukken.
De jury was zeer onder de indruk van de presentatie en de ideeën voor verandering van Victor Pak, altijd met kwalitatieve journalistiek als basis, en nieuwsgierig naar alle vormen van media. Victor Pak stoomt in razend tempo door naar de top.

Tien multimediale toptalenten

De beLOFte van het Jaar is de prijs voor aanstormend talent in het magazine mediavak. Talenten die voor de beLOFte in aanmerking komen zijn jonge, (super)talentvolle mensen die een waardevolle bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de magazine mediabranche. Zij onderscheiden zich door de hoge kwaliteit van hun persoonlijke professionele vaardigheden en/of hun originele, creatieve en innovatieve ideeën. Het kunnen schrijvers, uitgevers, fotografen, vormgevers, bloggers, vloggers, marketeers of (database)techneuten zijn. Ze kunnen bij een uitgeverij werken of juist freelancer zijn.

de jury

De jury had zich voorafgaand aan de live jurering grondig voorbereid met de inzendingen van de tien heel verschillende finalisten. Ze werken voor uiteenlopende titels en maken net zo makkelijk producties in print, voor online platforms, radio, tv, socials, e-commerce, redactiemanagement of podcasts. Allemaal echte duizendpoten: de redacteuren van de toekomst.

2021-Jury

De jury van beLOFte 2021 werd zorgvuldig samengesteld uit creatieve (magazine) mediamakers en mediaspecialisten:
Derk Haank, juryvoorzitter (LOF en diverse bestuursfuncties)
Jaap Biemans (Volkskrant Magazine/ Coverjunkie; Mercur d’Or)
Jildou van der Bijl (LINDA.; Mercur d’Or)
Saskia Smith (Tis hier geen Hotel/Smith&Co)
Franska Stuy (Franska.nl; Mercur d’Or)
Ruud de Langen (dentsu Benelux)
Nathalie Peters (MORGENFRISK)
Nicolette Hulsebos (LOF/ FONK Media)

Inclusiviteit in de mediabranche

Juryvoorzitter Derk Haank: “Wát een talent. Ambitieuze jonge mensen die nu al heel waardevol zijn én future-proof. Inspirerende, crossmediale multi-talenten. We hebben genoten van hun verhalen, motivaties, dromen, daden én hun werk. Gemaakt met pure passie. Met zoveel kwaliteit is de keuze voor een winnaar lastig, maar we hadden gelukkig ook nog de bekroningen voor twee runners-up. Daarmee zetten we drie buitengewoon getalenteerde, heel verschillende jonge mensen op het podium. De keuze voor de beLOFte van het Jaar 2021, getuigt van lef en is toekomstgericht. We kunnen overtuigd zeggen dat de zevende verkiezing voor de beLOFte van het Jaar echt een belofte is voor de toekomst van het vak.”

Eerdere winnaars beLOFte

2020 Arjun Chadha (founder Get Familiar Magazine – Zuurstof Media)
2019 Bret Hartman (Vormgever Libelle)
2018 Onno den Hollander (Redacteur Quote, nu schrijver bij Eigen Werk)
2017 Emiel Brinkhuis (Winq – MediaMANsion, nu client lead GoSpooky)
2016 Pieter Zwart (Data-journalist VI en op Catenaccio.nl, nu Hoofdredacteur VI)
2015 Renee Bijlsma (coördinator projectredactie Libelle, nu Dedato designers & architects).

Aanmelden BeLOFte 2022

Aanmelden voor de beLOFte 2022 kan vanaf augustus 2022. Het inschrijfformulier is dan te downloaden via het Lucas Ooms Fonds,

0 replies on “Isabelle Udo wint beLOFte 2021”