Helene van Santen wordt de nieuwe hoofdredacteur van Margriet

Helene van Santen van Kek Mama

Helene van Santen is geen onbekende in de bladenwereld. Ze was hoofdredacteur van Kek Mama, redactiemanager bij Libelle.nl en bij Libelle TV en won in 2020 de Mercur Hoofdredacteur van het Jaar.

Kek Mama heeft onder leiding van Van Santen een enorme groei doorgemaakt, vooral op het gebied van bereik. Ze kijkt dan ook positief terug op de functie die ze per 1 mei achterlaat: “Ik neem met pijn in mijn hart afscheid van Kek Mama, waar ik de afgelopen jaren met ongelooflijk veel plezier heb gewerkt. Maar de once-in-a-career-kans om hoofdredacteur van Margriet te worden, móest ik gewoon grijpen. Met beide handen.” DPG Media laat weten dat er op dit moment nog wordt gekeken hoe de opvolging van Helene bij Kek Mama wordt ingevuld.

Merkenbouwer

Joyce Nieuwenhuijs, directeur Magazines bij DPG Media verteld waarom van Santen de nieuwe hoofdredacteur wordt. “Helene heeft naast haar digitale en journalistieke kracht, een tomeloze energie, gedrevenheid en passie: de ingrediënten voor een succesvolle hoofdredacteur. Ze is een merkenbouwer pur sang en heeft de afgelopen jaren bij Kek Mama enorm mooie resultaten neergezet. De kwaliteit en de jarenlange maatschappelijke impact van Margriet zijn dan ook in goede handen bij Helene. Met haar expertise is Helene bovendien de aangewezen kandidaat om samen met het team de reeds ingeslagen digitale weg tot een groot succes te maken en de positie van Margriet op de 60+ markt verder te verstevigen.”

Enthousiast

Van Santen is zelf ook erg enthousiast over haar nieuwe functie: “Ik heb enorm veel zin om aan de slag te gaan bij Margriet, een iconisch magazinemerk dat iedereen in Nederland kent. Ik vind het een eer om in de voetsporen te treden van alle geweldige hoofdredacteuren die Margriet heeft gehad, maar één vrouw in het bijzonder: Hanny van den Horst, die in 1972 geschiedenis schreef als eerste vrouwelijke hoofdredacteur in Nederland. Ik kijk ernaar uit om samen met het enthousiaste team van Margriet verder te bouwen aan het ijzersterke merk”.

Helene van Santen neemt de redactionele leiderschap over van Leontine van den Bos, die besloten heeft om te stoppen bij Margriet om een studie te volgen.

Tekst: Tessa Houben

0 replies on “Helene van Santen wordt de nieuwe hoofdredacteur van Margriet”