Leontine van den Bos stopt als hoofdredacteur bij Margriet

Al sinds 2008 was Leontine van den Bos hoofdredacteur bij Margriet. Nu stopt ze om te gaan studeren aan de Universiteit van Humanistiek.

Van den Bos is een bekend gezicht in de bladenwereld. Ze werkte 24 jaar in het bij Sanoma en DPG Media. Voordat ze hoofdredacteur werd van Margriet, werkte ze als hoofdredacteur bij het maandblad Kinderen en de weekbladen Yes en Flair.

Niet met pensioen, maar studeren

Het afscheid van haar functie als hoofdredacteur bij Margriet komt dus niet omdat Van den Bos vervroegd met pension gaat. Ze zegt hierover: “Ik ben nog lang niet aan pensioen toe. Ik ga studeren aan de Universiteit van Humanistiek en heb daar veel zin in. Ik kijk met trots terug op al die jaren, en neem oneindig veel dierbare herinneringen mee. Ik ben dankbaar voor de kans die mij gegeven is hoofdredacteur te mogen zijn van zoveel prachtige merken, en bovenal, van Margriet.”

Joyce Nieuwenhuijs, directeur Magazines bij DPG over Leontine van den Bos: “Wij zijn Leontine enorm dankbaar. Zij was een bevlogen hoofdredacteur met focus op het succes en het verder uitbouwen van het merk Margriet.”

Cement van Nederland

Van den Bos noemde de doelgroep van Margriet het ‘cement van Nederland’. Ze stond jaren lang in nauw contact met de Margriet-lezeressen, ze beantwoordde zelf alle mails en was ook ieder jaar op de Margriet Winterfair betrokken bij de bezoekers. Van den Bos keek ieder jaar ernaar uit de bekende gezichten op de fair weer te ontmoeten.

Nog geen opvolger

DPG Media laat weten dat er nog niet is bepaald hoe Leontine van den Bos zal worden opgevolgd. Ze zijn op dit moment aan het bekijken wie er in aanmerking komt. Leontine zal per 1 mei afscheid nemen van Margriet.

Tekst: Tessa Houben

0 replies on “Leontine van den Bos stopt als hoofdredacteur bij Margriet”