Voetbaltijdschrift FourFourTwo wordt VTBL

VTBL magazine

Het voetbaltijdschrift FourFourTwo gaat voortaan ‘VTBL powered by FourFourTwo’ heten. FourFourTwo is hiervoor een samenwerking aangegaan met VTBL, het nieuwe voetbalplatform van RTL. Het eerste nummer ligt vanaf dinsdag 2 april in de winkel.

Het VTBL-logo zal voortaan prominent op de cover staan. Ook krijgt het magazine columns van presentator Humberto Tan en tafelanalyticus Theo Janssen. Tan vult in elk nummer een pagina met zijn inzichten over het nationale en internationale topvoetbal. Janssen gaat elke uitgave in gesprek met hoofdredacteur Yoeri van den Busken. Hun jarenlange gezamenlijke ervaring in de voetbalwereld levert verrassende inzichten op.

Het voetbladblad FourFourTwo was nog geen jaar verkrijgbaar in Nederland. Het van oorsprong Britse voetbaltijdschrift wordt in meer dan twintig landen. Vorig jaar heeft uitgever F&L Media het magazine naar Nederland gehaald. Het nieuwe voetbalplatform VTBL startte ongeveer in dezelfde periode als FourFourTwo. Het VTBL-platform bestaat naast de wekelijkse TV show op RTL 7 met Humberto Tan en Theo Janssen uit een goed bezochte website en sterke kanalen op diverse social media.

F&L media en RTL besloten tot de samenwerking om de twee sterken merken te verenigen binnen het VTBL-platform. Naast het rebranden van het magazine naar ‘VTBL powered by FourFourTwo’ zal de redactie van het magazine vanaf nu ook artikelen schrijven voor de website en zullen artikelen uit het magazine aan tafel kunnen worden besproken. Arjan Kropman, directeur F&L Media: “Het is in feite een heel logische samenwerking. Waar F&L Media sterk is in het maken van hoogstaande magazines, is RTL ontegenzeggelijk expert in het ontwikkelen van crossmediale platforms en merken. De inhoud van FourFourTwo magazine past uitstekend bij de inhoud van het VTBL-platform. Het gaat in beide gevallen om serieuze informatie en interessante inzichten met een humorvolle knipoog. De twee merken zullen elkaar uitstekend aanvullen, daarvan ben ik overtuigd. Voetbal volgen was nog nooit zo leuk.”

Het eerste nummer ‘VTBL powered by FourFourTwo’ ligt vanaf dinsdag 2 april in de winkels en is te bestellen via vtblmagazine.nl. Naast een exclusief interview met Liverpool-held Virgil van Dijk en Real Madrid-outcast Gareth Bale, verklaart de redactie het talent van Frenkie de Jong en blikt Royston Drenthe terug op zijn carrière. VTBL wordt elke zondagavond om 21.30 uur uitgezonden op RTL7 en is 24/7 aanwezig op www.vtbl.nl en via de VTBL app.

0 replies on “Voetbaltijdschrift FourFourTwo wordt VTBL”