F&L Publishers failliet

F en L Publishers uit Nijmegen is failliet

F&L Publishing Group uit Nijmegen is afgelopen donderdag failliet verklaard. F&L is uitgever van meer dan vijftien tijdschriften waaronder iCreate Magazine, Koken en Genieten, Gardeners World, Gloss, Classic Cars, Alles over Geschiedenis en Photoshop Magazine.

UPDATE 19-12-17
Inmiddels is bekend geworden dat F&L een doorstart maakt onder de titel F&L Media, zo meldt Adformatie.

Oorzaak van het faillissement is de terugloop op de bladenmarkt, zo meldt curator Hans Mulder van Heijltjes Advocaten uit Nijmegen in dagblad de Gelderlander. Hij zegt: “Dat speelt al jaren. Er zijn al diverse reorganisaties geweest, maar die zijn onvoldoende gebleken.” Volgens de advocaat is naast de oplagedaling ook de recente cao-afspraak over een salarisverhoging van 1,5 procent een extra last gebleken voor de Nijmeegse uitgever. F&L Publishing Group draait al twee jaar flink verlies.

Uitgevers Feitz en Lemmens startten 25 jaar geleden met de uitgeverij in Nijmegen. In de tussentijd is het portfolio flink gegroeid met 15 titels en enkele eenmalige uitgaven. Het is nog niet bekend of er overnamekandidaten zijn voor de titels van de uitgever. Ongeveer 88 mensen verliezen hun baan.

0 replies on “F&L Publishers failliet”