Elle Eten bestaat 20 jaar en opent een pop-up restaurant

Twintig jaar geleden verscheen de eerste editie van ELLE Eten, het culinaire zusje van glossy ELLE. Inmiddels is ELLE Eten een crossmediaal mediamerk en een gevestigde culinaire autoriteit. Het 20-jarige bestaan wordt op 20 en 21 mei gevierd met verschillende projecten. Hoofdredacteur Klaartje Scheepers vertelt wat er allemaal op het menu staat.

Taart!

Onderdeel van de festiviteiten is een samenwerking met de patisserie-afdeling van de Bijenkorf. Scheepers: “Samen ontwikkelen we een spectaculaire taart die ook op de cover van het jubileumnummer komt. De taart is vanaf 21 mei ook verkrijgbaar bij de Bijenkorf. ELLE Eten-lezers krijgen korting. Verder kunnen lezers en ELLE Eten-fans zich inschrijven voor een taartenworkshop waarin ze deze taart gaan maken.”

Pop-up café

De redactie van ELLE eten organiseert op maandag 20 mei voor het jubileum een pop-up “ELLE Eet-café” bij Kaagman & Kortekaas in Amsterdam. “Het wordt een feestelijke avond, met onder andere een café-quiz (pubquiz) en een live column. En natuurlijk is er ook een diner: 4-gangen diner in Kaagman & Kortekaas meets Elle Eten stijl. Dat wordt lekker eten met veel groenten en een wijnarrangement, waar alle Elle Eten-fans zich voor kunnen inschrijven. We organiseren dit diner omdat we het jubileum vooral met onze lezers willen vieren – dankzij hen bestaan we al zo lang”, zegt Scheepers. De redactie van Elle Eten koos voor Kaagman & Kortekaas omdat dit nieuwe en toonaangevende restaurant perfect aansluit bij het merk. Scheepers: “Hun keuken staat voor stoere, originele gerechten van hoge kwaliteit, waarin groente een grote rol speelt. Helemaal ELLE Eten!.”

Lezers bij elkaar brengen

Klaartje Scheepers is van mening dat je als magazine maar weinig echt fysiek contact hebt met de lezer. “Daarom wilden we niet alleen een kortingsactie (zoals de Bijenkorf-taart) doen, maar lezers echt de mogelijkheid bieden om ons – en elkaar – te ontmoeten. Want dat is ook wat eten zo goed kan: mensen bij elkaar brengen. We denken dat het voor lezers ook heel leuk is om elkaar te ontmoeten. Als je eetliefhebbers bij elkaar brengt, ontstaat er vaak iets moois. Dat zien we ook bij ons event Kookclub van het Jaar.”

 

0 replies on “Elle Eten bestaat 20 jaar en opent een pop-up restaurant”