Einde aan Esta

EstaOp facebook en estamagazine.nl: “Voor iedereen die het heeft gehoord, gelezen…Het is waar. Esta gaat stoppen. Het laatste nummer dat gaat verschijnen is Esta 15 op 5 juli. Tot die tijd zal de redactie met even veel liefde als altijd aan het magazine blijven werken. Wij danken iedereen voor alle hartverwarmende reacties. Dank aan lezers, fans en adverteerders. We laten nog van ons horen. De Estaredactie.”

Esta werd in 2005 gelanceerd als een tweewekelijks vrouwenblad met inhoud. Het blad positioneerde zich tussen de Viva en de Libelle in en richtte rich op hoogopgeleide, werkende  vrouwen. In februari 2012 werd er gereorganiseerd bij het blad en moest een deel van de redactie vertrekken. Het blad zocht een nieuwe koers en er werd ‘ontglossied’. Esta moest eerlijker, rauwer, meer inhoudelijk.

De betaalde oplage van Esta heeft de laatste jaren een dalende lijn niet weten te keren. In 2012 zakte de cijfers naar 26 duizend. Sanoma verwachtte dat de daling nog verder zou doorzetten en trok op 8 april de stekker uit het concept. Op 1 juni neemt de redactie afscheid en op 5 juli verschijnt de allerlaatste Esta.

tumblr_mkxpouJk8U1qmk4avo1_500

 

 

 

 

 

 

 

 

Van de blog: Tijdschriftcijfers van Piet Bakker

 

 

3 replies on “Einde aan Esta”
  1. says: Bianca Bartels

    Triest, het verdwijnen van Esta.
    Jammer dat die bijzondere titel niet behouden kon worden.
    Overigens is Esta gelanceerd in juni 2004.
    Bianca Bartels – van 2004 tot 2012 redacteur bij Esta

Comments are closed.