Yeliz Çiçek wordt de nieuwe hoofdredacteur van Vogue

Yeliz Cicek wordt de nieuwe hoofdredacteur van Vogue

Vogue Nederland is druk bezig aan een come back in Nederland. De redactie maakt vandaag bekend een nieuwe hoofdredacteur te hebben gevonden: Yeliz Çiçek. Çiçek was hoofdredacteur van LINDA.meiden.

Vogue wordt digitaal gelanceerd in januari 2022 en wordt in februari verwacht in de kiosk. Bladenmaker Marie Nanette Schaepman kondigde in oktober aan om Vogue weer op de markt te brengen, nadat het blad in een reorganisatie bij Hearst was gesneuveld. Schaepman is eigenaar van Bloom Publishing en wordt Vogue’s founding editor. Ze gaat voor de lancering van Vogue samenwerken met LINDA. De redactie van linda.nl neemt voor VogueNL alle online en social activiteiten op zich.

Schaepman op Instagram: “Met grote trots mag ik vandaag eindelijk de nieuwe hoofdredacteur van Vogue Nederland bekendmaken. Ze was onze gedroomde kandidaat. Ze is fun, positief, een multi talent met een duidelijk eigen stemgeluid én behoort tot de nieuwe generatie hoofdredacteuren. Hier is Yeliz Çiçek!”

Jildou van der Bijl – creatief directeur LINDA.: “Het is heel jammer voor LINDA.meiden dat we afscheid moeten nemen van Yeliz, maar we gunnen haar de wereld en zijn enorm trots dat ze zo’n prachtige kans krijgt om Vogue Nederland weer op de kaart te zetten. Dat zal ze vast en zeker met net zo veel bezieling, enthousiasme en energie gaan doen als bij LINDA.meiden. Gelukkig blijven we samenwerken nu LINDA. ook Vogue.nl gaat uitgeven. Op dit moment voeren we gesprekken met hele goeie kandidaten voor de functie van hoofdredacteur van het grootste en sterkte millennialmerk van Nederland: LINDA.meiden. We hopen daar snel meer duidelijkheid over te kunnen geven.”

Yeliz Çiçek (34) was vanaf 1 januari 2021 de nieuwe hoofdredacteur van LINDA.meiden. Daarvoor was ze adjunct-hoofdredacteur van Glamour. Ook was zij eerder als journalist werkzaam bij verschillende titels, waaronder Vogue. Wie Çiçek gaat opvolgen bij LINDA.meiden is nog niet bekend.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Marie Nanette (@marienanette)

0 replies on “Yeliz Çiçek wordt de nieuwe hoofdredacteur van Vogue”