Weekend magazine AD heet vanaf nu Mezza

Hoofdredacteur Sara van Gorp over het nieuwe weekend magazine van het AD, Mezza

Miljoenen abonnees krijgen aanstaande zaterdag een nieuw magazine door de brievenbus, Mezza. Het is een van de grootste bladen van Nederland, met een bereik in print van meer dan 1,2 miljoen lezers. Ook online worden de verhalen wekelijks door honderdduizenden bezoekers gelezen.

Het magazine is de graag gelezen bijlage van de weekend AD en alle regionale edities. Sinds kort is Sara van Gorp de nieuwe hoofdredacteur. “Het is een groot plezier om elke week een magazine te maken dat lezers kunnen verslinden. Want dat doen ze, heb ik inmiddels gemerkt”, zegt ze in het AD. “Toen ik net begon, hebben we met de hele redactie lezers gebeld. We wilden graag horen wat lezers van het magazine vinden, dat is voor ons het uitgangspunt van de magazinevernieuwing geweest.”

Co-productie met lezers

De lezers hebben dus mee mogen denken met het team over alle redactionele veranderingen. Er is gekeken wat ze misten in ADR Magazine, wat ze wilden behouden, en wat ze van de nieuwe rubrieken vonden. Van Gorp zegt hierover: “Dat hebben we allemaal meegenomen bij het maken van de eerste Mezza. Zo blijven we ontwikkelen en met veel plezier de mooiste magazines maken, magazines voor een goed weekend.”

Intermezzo

Van Gorp vertelt over de nieuwe naam: “Waarom de naam Mezza? Mezza klinkt als vakantie vonden wij, en dat is wat een magazine voor een goed weekend moet zijn. En dus ook een intermezzo. En voilà, dan ben je zo bij Mezza. Het vernieuwde magazine is verfrist, maar tegelijkertijd vertrouwd. Dat is wat lezers ons lieten weten die we het proefnummer lieten zien. ‘Het voelt vertrouwd’, schreven ze.”

Nieuwe columnist

Het blad krijgt niet alleen een nieuwe naam maar ook een nieuwe columnist. Heleen van Royen, romanschrijfster, zal voor Mezza schrijven over haar eigen persoonlijke leven. Van Royen kijkt hiernaar uit, zo verteld ze: “Het is spannend maar vooral gaaf. In deze tijden van grote onzekerheid is vanaf nu één ding zeker: elke week verschijnt een column van mijn hand in Mezza. Ik verheug me op het schrijven en hoop dat lezers zich verheugen op mijn columns.”

Tekst: Tessa Houben

0 replies on “Weekend magazine AD heet vanaf nu Mezza”