Voetbal International breekt met hoofdredacteur

Tijdschrift Voetbal International breekt met hoofdredacteur Tom van Hulsen. Omdat met de uitgever en de directie geen overeenstemming gevonden kon worden over de te volgen weg, is in onderling overleg besloten dat Tom van Hulsen een andere wending zal geven aan zijn carrière. Hij was sinds 1992 betrokken bij VI.

Er gebeurt veel bij de uitgeverij van VI. In de zomer deed het gerucht de ronde dat VI zou starten met een vrouweneditie, om een platform te bieden aan de groeiende populariteit van vrouwen- en meidenvoetbal. Vorige week maakte uitgever Robert van den Ham bekend dat er is besloten om een voetbaltijdschrift te lanceren voor kinderen. VI Kids richt zich op een doelgroep van voetballende jongens en meisjes vanaf 6 jaar.

Met de merkuitbreiding wil Voetbal International kinderen van jongs af aan binden aan het merk en hun interesse in voetbal stimuleren. De doelgroep voetballende kinderen bestaat al lang niet meer alleen uit jongens, dus de tijdschriften zullen ook gericht zijn op meiden. Er wordt geen apart magazine voor meisjes gelanceerd, want daar hebben voetbalmeisjes juist helemaal geen behoefte aan, aldus Van den Ham.

Naast tijdschriften zal VI Kids nog meer kindermedia produceren, waaronder kinderboeken, stripalbums, websites, videos en games die met voetbal te maken hebben. Ook zullen er voetbalevenementen worden georganiseerd voor de lezers. Of dit de koers is waarin hoofdredacteur Van Hulsen zich niet kon vinden, is niet bekend. Zowel Van Hulsen als Van den Ham geven aan geen mededelingen over de breuk te doen.

0 replies on “Voetbal International breekt met hoofdredacteur”