Tip voor vaderdag: magazines alleen voor vaders

vaderdag tijdschriften bladendokter fathers kindling

Met Vaderdag voor de deur is de zoektocht naar een geschikt cadeau waarschijnlijk in volle gang. Als je wel eens wat anders wilt geven dan een stropdas of zak drop kun je ook eens kijken naar tijdschriften. Er zijn namelijk een aantal tijdschriften specifiek voor vaders. Als je er nog een kunt scoren, is het een ideaal cadeau voor Vaderdag natuurlijk. 

fathers quarterly vaderdag tijdschriftFathers quarterly

Fathers Quarterly is een eigenlijk een soort bookazine, een kruising tussen een boek en een tijdschrift. Volledig gericht op vaders en hun kinderen met prachtige portretfotografie van vaders in actie. Fathers Quarterly was te koop bij Athenaeum, maar is nu helaas niet meer op voorraad. Op Ebay kun je echter wel nog exemplaren vinden. 

Bekijk meer foto’s van Fathers Quarterly bij zilverblauw.nl

kindling quarterly issue - vaderdag tijdschriftKindling Quarterly

Toen David Michael Perez vader werd, startte hij het magazine Kindling Quarterly. Sinds 2012 zijn er zes edities verschenen over ‘het vaderschap en hoe ons dit allemaal beïnvloedt’. Want zoals David Michael Perez zelf schrijft: schrijven over hoe je een perfecte ouder wordt, is niet geloofwaardig vanuit mijn kant, maar vaderschap is niet één ding, maar een heleboel ervaringen die de relatie tussen een vader en kind laten zien. 

Lees ook het interview met David Michael Perez bij Shutterstock.

rad dad magazine - vaderdag tijdschriftRad Dad Magazine

Zegt Rad Dad Magazine jou helemaal niets? Dat kan helaas wel kloppen, want het tijdschrift heeft maar een kort leven gehad. Het tijdschrift over ‘radicale’ manieren van opvoeden vanuit de kant van vaders probeerde met een Kickstarter campagne nog nieuwe edities te maken in 2015, maar het mocht niet baten. Mocht je toch nog geinteresseerd zijn, er staan een aantal edities te koop op Ebay. Met koppen als ‘Binge parenting and bad advice’ of  ‘Slut-shaming of the playground’ klinkt het als een tijdschrift dat verder ging dan de gebaande paden. 

Door: Marike Bijlsma – Mamalifestyle.nl

0 replies on “Tip voor vaderdag: magazines alleen voor vaders”