Tijdschrift ‘Waterkampioen’ verdwijnt, maar makers willen doorstart maken

BLDK header - waterkampioen

Na april zal ANWB stoppen met het uitgeven van tijdschrift ‘Waterkampioen’. De redactie en lezers reageerden teleurgesteld, maar er lijkt ook licht aan het einde van de tunnel te zijn. Een aantal makers willen een doorstart maken met een nieuw magazine over watersport. 

Tijdschrift ‘Waterkampioen’ werd in 1927 opgericht en bestaat dus al meer dan 90 jaar. Helaas had ook de ‘Waterkampioen’ te maken met dalende oplages en het watersportportfolio werd dusdanig verkleind. Eindredacteur en interim hoofdredacteur van Waterkampioen, Arno Beuken, licht toe: “Er was geen focus meer, we kwamen in de gevarenzone terecht. Het verdwijnen van ‘Waterkampioen’ is dan een logisch vervolg.”

Nieuw initiatief: Deining

De enthousiaste makers Arno Beuken en Jim Post willen nu een doorstart maken door Deining uit te geven. Een nieuw tijdschrift dat veel raakvlakken zal hebben met de inhoud van ‘Waterkampioen’ en gemaakt zal worden door dezelfde makers. Het doel is hetzelfde niveau te behouden, ook Deining richt zich op zeilers tot motorbootvaarders. ”De naam Waterkampioen mag dan verdwijnen, bijna 100 jaar aan watersportexpertise blijft” aldus de initiatiefnemers van Deining.

Aanmelden voor Deining

Door de aangescherpte AVG-regels kon het abonneebestand niet worden overgenomen, dit blijft eigendom van de ANWB. Daardoor is er gekozen voor een vorm van crowdfunding om voldoende abonnees te werven om de start van Deining Magazine mogelijk te maken. In de laatste twee edities van de ‘Waterkampioen’ zal Deining ook genoemd worden zodat lezers geattendeerd worden op het nieuwe initiatief.

Als genoeg lezers zich inschrijven, zal Deining Magazine deze zomer nog verschijnen. Arno Beuken: ”Daarnaast kunnen we aan de slag met online, social media en video. Op die manier kan er ook een jongere doelgroep worden aangesproken.”

Geïnteresseerden kunnen zich opgeven voor een halfjaar- of een jaarabonnement op Deining via de website. In mei 2019 zal besloten worden of er genoeg geïnteresseerden zijn om daadwerkelijk het tijdschrift te gaan maken.

Deining watersport magazine

0 replies on “Tijdschrift ‘Waterkampioen’ verdwijnt, maar makers willen doorstart maken”