Tentoonstelling over Kunst en Magazine covers

Print is natuurlijk het creatiefste jongetje van de klas. Niet alleen de mix van typografie, maar ook de fotografie en illustratie kunst maakt het medium print tot een perfect canvas voor creativiteit. Misschien wel meer dan welk ander medium dan ook.

Het is dan ook niet zo gek dat kunst een prominente plek heeft in veel tijdschriften. The Originals is een tentoonstelling over de kracht van kunst in magazines, en dan voornamelijk de cover art. De tentoonstelling opent op 13 mei en is tot 17 juni 2023 te zien bij Gallery Madé van Krimpen aan de Prinsengracht 615 H in Amsterdam. De tentoonstelling is samengesteld door Jaap Biemans, art director van oa Volkskrant Magazine.

Voor de tentoonstelling zijn kunstwerken bij elkaar gebracht die op bekende magazine covers hebben gestaan. Je kunt de originele kunstwerken samen met de bijbehorende magazines bekijken en daarmee biedt de tentoonstelling een bijzondere blik op de relatie tussen kunst en media.

Jaap Biemans startte in 2010 met Coverjunkie, een online platform voor het verzamelen van magazine covers. Het platform dient vooral om zijn liefde voor magazine covers te delen.
Biemans maakte een selectie van magazine covers en daarbij werden de kunstenaars van het originele werk uitgenodigd om hun werk te tonen. Kunstenaars als Jack Davison, Beni Bischof, Kwesi Botchway, Carlotta Guerrero, Katrien de Blauwer en Duran Lantink nemen deel aan de expositie in Amsterdam.

Dit kunstwerk van Beni Bischoff sierde de spraakmakende cover die Jaap Biemans zelf maakte voor Volkskrant Magazine. ‘De vinger’ van Beni Bischoff en de bijbehorende magazine cover zijn te zien op de expositie ‘The Originals’.
0 replies on “Tentoonstelling over Kunst en Magazine covers”