Scholieren uit de Bijlmer maken de Vogue

Cover vogue NL oktober 2020 met 3 scholieren uit de Bijlmer

Het oktober nummer van Vogue is gemaakt in samenwerking met scholieren uit de Amsterdamse Bijlmer. In deze editie brengt de redactie een ode aan de generatie Z, de jongeren die de wereld gaan veranderen. Er staan dan ook geen modellen of supersterren op de cover, maar middelbare scholieren.

Hoofdredacteur Rinke Tjepkema:”Met Greta Thunberg als lichtend voorbeeld, is Gen Z een generatie die niet schroomt om op te treden tegen onrechtvaardigheid, racisme of klimaatverandering. Ik wilde niet alleen een Vogue maken óver de kracht van deze nieuwe generatie, maar mét hen.”

Ongezien en ongekend

Het oktobernummer werd gemaakt in samenwerking met twintig leerlingen van Open Schoolgemeenschap de Bijlmer in Amsterdam-Zuidoost. Tjepkema: “Dit is een stadsdeel dat vaak niet wordt gezien en waar leerlingen zich niet altijd gekend voelen.”

Dromen en ambities

De twintig scholieren zijn allemaal gefotografeerd in hun favoriete looks voor een grote modeserie, maar beslisten daarnaast ook mee over shoots en artikelen in dit nummer en creëerden ieder hun eigen pagina, gewijd aan hun dromen, ambities en inspiratiebronnen. Het nummer heeft drie covers met daarop drie verschillende leerlingen, gefotografeerd door fotografenduo Blommers & Schumm.

Het oktobernummer van Vogue ligt vanaf 17 september 2020 in de winkels.

0 replies on “Scholieren uit de Bijlmer maken de Vogue”