Alle 26 edities van Vogue gaan over hoop

Alle september edities van Vogue in 2020 hebben hetzelfde thema: hoop

Het is bijna september. En dan ploffen overal ter wereld vuistdikke septemberglossy’s op de deurmat. Maar september 2020 is niet echt de tijd om alleen maar na te denken over mode, trends en lifestyle. Daarom hebben alle edities van Vogue wereldwijd, dat zijn er 26, samen een ander thema gekozen voor hun september edities: hoop.

“De nieuwe trends voor de winter waren bepaald niet het primaire gespreksonderwerp op de redactie de afgelopen tijd”, zegt Vogue-hoofdredacteur Rinke Tjepkema. “Als de pandemie en de massale Black Lives Matter-demonstraties iets duidelijk maakten, was het wel dat verandering nodig is.” En dat blijkt uit het septembernummer dat donderdag 20 augustus in de winkel ligt.

Change is here

Change is here’ luidt dan ook het thema van het 200-pagina’s tellende septembernummer. Daarin viert Vogue verandering en de vrouwen die zich daar onvermoeibaar voor inzetten. Er zijn interviews met activisten als Naomi Pieters, Sylvana Simons en Anuna de Wever. Op de cover staat Jill Kortleve, het Nederlandse model dat met haar (helaas nog altijd revolutionaire) maat 40 verandering brengt in de modewereld. In het blad vertelt ze: “Het zou fantastisch zijn als jonge meiden zich minder gek laten maken door de beelden in de media, daar wil ik graag aan bijdragen.”

26 edities, 1 bijlage

Voor het eerst in de 128-jarige geschiedenis van Vogue hebben alle 26 internationale edities zich verenigd om samen één boodschap naar buiten te brengen. In alle septembernummers wereldwijd staat deze maand een gedeelde bijlage met als thema hoop. De bijlage is het gezamenlijke werk van 26 redacties, die in tijden van quarantaine intensief hebben overlegd via Zoom.

Rinke Tjepkema over de samenwerking

In de podcast ‘Komt een Blad bij de Dokter’ van Bladendokter.nl, vertelt Rinke Tjepkema openhartig over de totstandkoming van dit bijzondere september-nummer en de samenwerking met alle 26 edities van Vogue.


0 replies on “Alle 26 edities van Vogue gaan over hoop”