Podcast ‘De krokante leesmap’ wint bij de Dutch Podcast Awards

BLDK - krokante leesmap podcast

Tijdens de BNR Podcast Awards werden prijzen uitgereikt voor de beste podcasts in Nederland en ook de podcast over tijdschriften van BNNVARA ‘De krokante leesmap’ viel in de prijzen. 

De krokante leesmap

”Op geheel eigen wijze nemen Marcel van Rosmalen, Noortje Veldhuizen en Roelof de Vries de bladen door. Wat is de moeite van het lezen waard, en wat kun je gerust links laten liggen? Van vrouwenblad tot astrologie-journaal en van omroepmagazine tot sporttijdschrift: Marcel, Noortje en Roelof zijn elke week je onmisbare gidsen in de papieren jungle.”

Ouwehoeren over tijdschriften

In de podcast ‘De krokante leesmap’ ouwehoeren Marcel, Roelof en Noortje over tijdschriften. Er wordt per editie van de podcast door elk van de drie presentatoren een tijdschrift gekozen wat kort wordt besproken en naar aanleiding van wat er dan tot tafel komt wordt er luchtig gekletst over van alles en nog wat. Niet heel inhoudelijk over tijdschriften dus, maar wel leuk vermaak voor een half uurtje.

De eerste uitzending was op 1 februari 2018, toen nog tweewekelijks. Inmiddels is er elke week een nieuwe podcast met elke uitzending drie nieuwe tijdschriften.

Dutch Podcast Awards

BNR organiseerde voor het tweede jaar op rij de Dutch Podcast Awards waarbij podcasts en podcasts-hosts genomineerd konden worden door luisteraars, daarna kon er gestemd worden op de genomineerden. In de categorie ‘Media en opinie’ won De Krokante Leesmap de prijs voor beste podcast. 

Bekijk alle andere winnaars bij BNR.nl

Ook leuk: de podcast ‘Komt een blad bij de dokter’ waarin bekende bladenmakers aanschuiven om te praten over hun mediamerk. 

0 replies on “Podcast ‘De krokante leesmap’ wint bij de Dutch Podcast Awards”