Opzij wordt overgenomen door Hans van Brussel

Opzij

Per 1 mei 2017 neemt Hans van Brussel vrouwenblad Opzij over van Veen Media. Hiermee stopt hoofdredacteur Irene de Bel bij Opzij.

Hans van Brussel is oud-uitgever van HP, HP/De Tijd en Openbaar Kunstbezit. De Stichting Opzij heeft veel vertrouwen in de nieuwe uitgever. Van Brussel: “We gaan proberen om met een grotendeels nieuw team Opzij weer bij een groeiende groep lezers onder de aandacht te krijgen. Succes is niet verzekerd, maar we denken dat er een serieuze slagingskans is, ook door in te zetten op versterking van nevenactiviteiten als de Opzij Top 100. Tegelijk kijken we naar de redactionele formule en het uiterlijk van het blad. In beide zullen later dit jaar geleidelijk veranderingen zichtbaar worden.”

Hoofdredacteur Irene de Bel stopt na het mei-nummer na drie jaar als hoofdredacteur van Opzij: “Ik ben heel blij dat Opzij voortgezet wordt, want in de afgelopen drie jaar heb ik ervaren dat het belang van een feministisch maandblad alleen maar is toegenomen.”

Opzij is een feministisch maandblad, opgericht in 1972 door feministes Wim Hora Adema en Hedy d’Ancona. Opzij bestaat uit scherpe columns, interviews en reportages met een nadruk op de positie van de vrouw in de maatschappij. In 2014 is Veen Media als opvolger van uitgeverij WPG Opzij gaan uitgeven met hoofdredacteur Irene de Bel. Het is niet duidelijk of de redactie meegaat naar de nieuwe uitgever.

0 replies on “Opzij wordt overgenomen door Hans van Brussel”