NU.nl komt met een tijdschrift voor kinderen

De redactie van NU.nl lanceert op 12 november een magazine voor kinderen. Het blad heet NUJunior Funboek en is de papieren spin-off van de onlangs gelanceerde nieuwssite voor kinderen: NUJunior. 

NUJunior werd vorige maand gelanceerd. Volgens Geert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur van NU.nl, was het idee voor een nieuwsvoorziening voor kinderen al een paar jaar oud. Onlangs bleek uit de analyses dat NU.nl elke maand al meer dan 100.000 kinderen bereikt. De artikelen op NU.nl zijn niet afgestemd op jonge lezers. Om deze doelgroep zo goed mogelijk te bedienen is NU.nl op 18 september gestart met het nieuwsmerk NUJunior gestart.

Waarom print

De grote vraag is waarom de redactie van NU.nl voor print heeft gekozen. Hoekman vertelt in de podcast van Bladendokter: “Wij willen heel functioneel zijn, dus als we iets kunnen toevoegen of denken dat we iets kunnen maken, doen we dat”. Hoekman vertelt dat er bij uitgever Sanoma veel expertise zit in de productie van tijdschriften. Denk aan Donald Duck en ZoZitDat. Als vader van jonge kinderen ziet hij thuis ook dat tijdschriften nog mateloos populair zijn bij jonge lezers. “Wij willen dat kinderen wat van het tijdschrift opsteken, zonder dat ze het gevoel hebben dat ze huiswerk aan het maken zijn.”

Al 40.000 gebruikers voor NUJunior

NUjunior is nu een maand in de lucht en het platform bereikt per week gemiddeld 40.000 tot 45.000 kinderen. Er is een site waar de redactie dagelijks nieuws publiceert. En NUJunior doet ook dingen met Instagram, Youtube en Tiktok. De eerste editie van NUJunior Funboek ligt half november in de winkel. Het is nog niet duidelijk of het blad een vaste frequentie krijgt, in afwachting op de eerste verkoopcijfers. Maar volgend Hoekman komt er waarschijnlijk volgend jaar een tweede editie.

0 replies on “NU.nl komt met een tijdschrift voor kinderen”