De Gay glossy Winq ging failliet en maakt een doorstart

Winq maakt een doorstart

Winq Media maakt een doorstart, dat maakt uitgever Edwin Reinerie bekend. Eind oktober ging Media MANsion, uitgever van Winq en Gay.nl failliet.

De uitgeverij gaat door onder de naam Winq Media. De gay glossy Winq zal iets in frequentie teruggaan van zeven naar zes edities per jaar. Bij Winq werken zes medewerkers, één ervan zal doorgaan als freelancer.

Winq, Sqeeze en de Gaykrant

Winq, een lifestyleblad voor homoseksuele mannen, werd in 2005 gelanceerd. In 2008 nam het blad het abonneebestand van concurrent Sqeeze over. In 2013 volgde de abonnees van de failliete Gay Krant. Weer drie jaar later fuseerde Winq met de website Gay.nl, een online datingsite.

Groei kwam te laat

Volgens Reinerie is dat ook een van de redenen voor het faillissement. Vooral de overname van de site Gay.nl bracht grote kosten met zich mee. Reinerie vertelt in de podcast van Bladendokter: “Omdat ik die twee bedrijven moest samenvoegen, heb ik veel geld besteed. Dat doe je omdat het moet. En dan denk je: als ik dat heb gedaan, dan komt de groei. Die is er ook gekomen, maar de groei kwam te laat. Daar moet je jezelf niet rijk in rekenen.”

Grindr en Tinder

In het gesprek is ook ingegaan op de toenemende concurrentie van dating apps als GrindR en Tinder. Reinerie zegt ook niet goed te weten hoe je met zulke platforms concurreert. In de doorstart is Gay.nl niet meegenomen. Voor het platform wordt nog een toekomst gezocht.

Advies aan uitgevers

In de podcast geeft hij ook adviezen aan andere uitgevers die op de drempel van een faillissement staan of vergelijkbare problemen ervaren: “Vertrouw op je onderbuik en kijk naar je huishoudboekje”, aldus Reinerie.

Aflevering #30 van de podcast ‘Komt een Blad bij de Dokter’ gaat over gay glossy Winq. Over de kracht van special audiences. En over vallen en opstaan.

0 replies on “De Gay glossy Winq ging failliet en maakt een doorstart”