Nieuw: Oh, een sensueel magazine voor vrouwen

Morgen verschijnt Oh Een nieuw sensueel magazine voor vrouwen. Het wordt het sjieke paard op stal. Oh wordt uitgegeven door Sansyl, onder andere bekend van blootbladen als Candy, Sweetheart, Passie en de voormalige Chick.

Uitgever Sandy Wenderhold vertelt dat ze al jaren lang rondloopt met het idee om een smaakvol magazine uit te brengen over seksualiteit voor vrouwen. “Maar ik heb ook lang getwijfeld. Ik dacht altijd: je kunt wel iets heel moois maken in deze branche, maar dat verkoopt toch niet.” Ze legt uit dat de branche van porno- en blootbladen zich lang heeft blindgestaard op een mannelijke doelgroep. “Mannen letten niet zo op kwaliteit en detail. Dat is niet zo noodzakelijk voor succes. Mannen willen juist dat het er niet te gelikt uitziet.”

Chippendales en 50 tinten grijs

Maar volgens Wenderhold is de markt nu veranderd. “Er is een hele lange periode geweest waarin seksbladen vooral door mannen op een individuele manier werden geconsumeerd. Vrouwen hebben dat lang veroordeeld. Maar dat is de laatste jaren wel anders. Als de Chippendales komen, is alles uitverkocht. 50 Tinten grijs is een bestseller. Vrouwen hebben zich enorm ontwikkeld als het hun eigen sexualiteit aangaat. We willen nu juist alles weten over onze lichamen, wat onze grenzen zijn en hoe je opgewonden kunt raken.”

OH_magazine_2

Playgirl

Op de vraag hoe de nieuwe Oh afwijkt van de in Nederland gelanceerde en geflopte Playgirl, antwoordt Wenderhold stellig: “De Playgirl leek heel erg op de bladen die er toen voor mannen waren. Vol met naakte mannelijke modellen die als een soort bunny werd neergezet. Dat werkt niet, en dat gaan wij ook zeker niet doen. Wij brengen mooie verhalen. Prachtige sensuele foto’s van bekende fotografen. Soms heel expliciet, dan weer minder. En soms zie je bijna niets, maar het doet wel wat met je.”

Vanille seks

Ze waarschuwt toekomstige lezers dat het niet een en al ‘vanille seks’ wordt. “Sensualiteit voor vrouwen werkt anders. Het moet er allemaal heel erg goed en smaakvol uitzien. Ja, het mag soms wat softer, maar er mag ook zeker wat power inzitten. Waar andere bladen stoppen, gaan wij wel een stap verder.”

Uitbreiding op komst

Wenderhold heeft voor de lancering van Oh samengewerkt met hoofd/art director Debby Gerritsen, onder andere bekend van Vega. Volgens Wenderhold een ‘alleskunner’. Ook Wim Spijkers, bladenmaker en columnist, ontwikkelde mee. Bij uitgever Sansyl wordt ondertussen flink gebroed op een crossmediale toekomst voor Oh! Er komen online extensies en misschien wel een film.

OH_magazine_1

0 replies on “Nieuw: Oh, een sensueel magazine voor vrouwen”