Nieuw: Garment Magazine

Garment-Magazine-low-resNoem het een redactionele kledingkast, de nieuwe independent fashion glossy Garment. Het tijdschrift wordt op 6 juli gelanceerd op het Spui in Amsterdam en belooft een stijlvolle bijdrage aan het medialandschap.

Garment Magazine is helemaal gewijd aan één onderwerp: de rok. De glossy duikt serieus de diepte in met alle in’s en out’s van dit veelzijdige kledingstuk. Aan het woord komen ontwerpers, modekenners en dragers (ook mannen). Ook is er aandacht voor detail en ruimte voor een historisch perspectief. Maar gelukkig is de toon vrolijk, de afwisseling groot en is er zelfs plek voor een vrolijke noot, zoals in het artikel over de Panchira (de Japanse obsessie voor rokken gluren).

Gelimiteerde oplage
Garment Magazine is een product van AMFI – Amsterdam Fashion Institute. De opleiding brengt jaarlijks een minor independent fashion magazine om een groep internationale studenten te introduceren in de wereld van media. Het geeft studenten de unieke kans een modetijdschrift met eigen stijl en beeldtaal te conceptualiseren, produceren en in de markt te zetten. Met een gelimiteerde oplage van 4.000 stuks is Garment een collectors item voor independent magazine lovers.


covermetipadiPad magazine en merchandise

Opvallend aan het concept is de uitwerking. Bij AMFI is niet alleen gedacht aan een magazine, maar is een sterk crossmediaal concept neergezet. Bij de glossy zit een extra katern waarin de huidige lichting alumni alle aandacht krijgen. Ook is er een gratis iPad magazine gemaakt rondom hetzelfde thema, dat de meer zakelijke kant van het rokpak belicht. Garment heeft extensies online, op Twitter, Facebook, Instagram en Vine. Bovendien verschijnt er vanaf dit weekend een productlijn met tassen en sieraden, die te koop zijn in de byAMFI store aan het Spui in Amsterdam.

Internationaal
Garment Magazine is Engelstalig en wordt internationaal gedistribueerd. Een overzicht van alle verkoopadressen staat op garmentmag.com.

 

 

0 replies on “Nieuw: Garment Magazine”