Goedele stopt

Het Vlaamse magazine van seksuologe en tv-presentatrice Goedele Liekens stopt. Het blad was in zowel Nederland als België te koop en verschijnt in december voor het laatst. Het is Sanoma Media Belgium, de uitgever niet gelukt om genoeg advertentie-inkomsten rondom de titel te genereren.

‘Sanoma Media wil de rentabiliteit van haar magazines vrijwaren en heeft besloten om zich in de toekomst uitsluitend te concentreren op de verdere ontwikkeling van haar leidende merken. Als uitgever zijn wij er niet in geslaagd om het grote en complementaire bereik van Goedele te valoriseren op de advertentiemarkt’, zo luidde de verklaring van de uitgever.

Compilatie
Dit ondanks het feit dat Goedele dit jaar nog een lezersbereik van 256.000 bereikte. Het blad heeft drie jaar bestaan. Het laatste nummer van Goedele wordt een ‘Best of’, een 364 pagina’s dikke compilatie van de beste artikels en reportages.

Cat fight
Vorige week haalden de bloggers van Linda al fel uit naar de concurrent, naar aanleiding van de eerste berichtgeving in de Vlaamse media over benarde financiële situatie van Goedele. Hieronder hun blog.

0 replies on “Goedele stopt”