New Skool Media neemt Elsevier over

Weekblad Eslevier, Elsevier Stijl en Elsevier Juist

Weekblad Elsevier wordt overgenomen door New Skool Media en mag z’n naam de komende vier jaar behouden.

Het weekblad en de andere uitgaves van Elsevier worden ondergebracht in een nieuwe BV waarvan New Skool voor 67% eigenaar is. De overige aandelen blijven in handen van RELX. De overname bevat alle titels van Elsevier: Elsevier Weekblad, Elsevier Weekblad Online, Maandblad Elsevier Juist, Elsevier Weekblad Stijl, Elsevier Weekblad Events, Elsevier Weekblad Specials, Elsevier Weekblad Boeken, BeleggersBelangen, BeleggersBelangen.nl, Beurs.nl, Grip op je vermogen, Voormorgen.nu en Lead Solutions.

Komende jaren investeren

Cor Jan Willig van New Skool zegt in het persbericht dat: “We verheugd zijn dat we een professionele club met weekblad Elsevier en Beleggers Belangen aan ons portfolio kunnen toevoegen. We zien veel mogelijkheden binnen de New Skool Media organisatie om innovatieve concepten te ontwikkelen voor het totale portfolio.”
“Voor ons is het een droom om een van de meest prestigieuze tijdschriften van ons land in bezit te kunnen krijgen”, voegt Rob Koghee toe. “We willen de komende jaren investeren in deze titel om het de prominente plek te laten behouden die het momenteel op de markt inneemt.”

De naam Elsevier blijft voorlopig

Elsevier heeft het de afgelopen periode niet makkelijk gehad. Het blad verloor een substantieel deel van z’n betalende lezers en stond sinds april 2014 in de etalage. Begin december kreeg de redactie te horen dat het weekblad z’n naam zou moeten wijzigen. Eigenaar RELX Group (voorheen Reed Elsevier) wil de naam Elsevier exclusief behouden voor alle wetenschappelijke activiteiten van de uitgeverij. Nu is afgesproken dat Elsevier de komende vier jaar zijn huidige naam nog mag behouden. Na die periode moet het blad een andere titel kiezen.

Overgangsperiode

Het is de bedoeling dat RELX na de periode van 4 jaar zijn minderheidsbelang in Elsevier verkoopt aan New Skool Media, dat daarmee volledig eigenaar wordt van Elsevier. Met de overname verhuizen 106 medewerkers mee naar het pand van New Skool Media in Amsterdam.

0 replies on “New Skool Media neemt Elsevier over”