Nederlandse versie New Scientist

Veen Media – uitgever van o.a. Bright, Historisch Nieuwsblad en Jamie Magazine – heeft de licentie voor het toonaangevende wetenschappelijke weekblad, New Scientist bekomen. New Scientist is het grootste wetenschappelijke weekblad ter wereld en schrijft op laagdrempelige wijze over wetenschap en technologie, waardoor het magazine voor een breed publiek toegankelijk is.

Ideeën en ontwikkelingen
New Scientist gaat over ideeën die de wereld veranderen, ideeën die onze kijk op de wereld veranderen en op de negatieve of positieve gevolgen van al die ideeën. Het geeft bovendien ruim aandacht aan opvattingen over technologische en wetenschappelijke ontwikkelingen.

Maandelijkse frequentie
De Nederlandse editie maakt gebruik van het uitgebreide netwerk van New Scientist in de internationale wetenschappelijke wereld en concentreert zich daarnaast op Nederlands en Belgisch toponderzoek. In Nederland zal New Scientist vanaf eind mei verkrijgbaar zijn als maandelijks gedrukt tijdschrift en digitaal in een app. Newscientist.nl richt zich op het laatste (internationale) wetenschapsnieuws en opinie.

NWT magazine
Veen Media geeft momenteel al het wetenschapstijdschrift NWT Magazine uit. Volgens Veen Media is New Scientist jarenlang een belangrijke inspiratiebron geweest voor de redactie. De bestaande redactionele samenwerking tussen beide wetenschapsbladen wordt uitgebreid en NWT Magazine zal binnenkort opgaan in de Nederlandstalige editie van New Scientist.

Trend
Het is een trend dat steeds meer magazines op internationale basis samenwerken en verschijnen. Logisch: het is goedkoper om generieke content te laten vertalen dan voor elke editie alles opnieuw te (laten) schrijven en fotograferen. Onlangs verschenen de Nederlandse licenties van Voque, Know How en Jamie Magazine. Binnenkort verschijnt de eerste Nederlandse editie van Women’s Health.

0 replies on “Nederlandse versie New Scientist”