Margriet, Tis hier geen hotel en In de Buurt winnen de prijzen: website van het jaar

Margriet.nl, Tishiergeenhotel.nl en indebuurt.nl winnen website van het jaar 2020

Tot eind oktober kon het Nederlandse publiek stemmen op zijn favoriete websites. Per categorie werden er twee awards uitgereikt: de beste website en de populairste website. De uitslag van deze jaarlijkse wedstrijd werd op 26 november bekend gemaakt. Margriet, In de Buurt en Tis hier geen hotel vielen in de prijzen.

Margriet

Margriet.nl (DPG Media) is winnaar op het gebied van Lifestyle, Home & Living, onder de categorie Populairste Website.

Hoofdredacteur Leontine van den Bos zegt over de winst: “We zijn ontzettend blij dat we website van het jaar zijn geworden! Een terechte bekroning voor Loesja de Bruin, manager online, en haar team. De Margriet website is veelzijdig, actueel en prachtig vormgegeven. Je wilt hier steeds opnieuw naar toe. Je krijgt er antwoorden op vragen waarvan je zelf nauwelijks wist dat ze zo belangrijk voor je waren. Vooral op het gebied van gezondheid en welzijn worden onze online artikelen enorm gewaardeerd. Elke maand meer unieke bezoekers, in oktober waren dat er bijna 3 miljoen, een stijging van maar liefst 30 % t.o.v. vorig jaar! Onze website is volop in beweging; we hebben inmiddels 120.000 subscribers voor de push notifications, en binnenkort starten we met podcasts, in de lijn van onze super populaire (print) rubriek Mijn Verhaal. Ons streven is natuurlijk om volgend jaar weer website van het jaar te worden!”.

Loesja de Bruin, de manager van Margriet online, voegt toe: “Deze award voelt echt als een kers op de taart van een roerig (COVID en thuiswerken) maar ook mooi jaar waarin we een prachtige nieuwe site en Margriet Voice lanceerden en een megarecord wisten te behalen. Heel tof!”
De Bruin zegt zelfs: “Ik gil echt nooit, maar heb vanochtend met m’n team en collega’s toch even lekker zitten joelen om het (digitaal) te vieren, haha.”

Ons streven is natuurlijk om volgend jaar weer website van het jaar te worden!

Tis hier geen hotel

Tishiergeenhotel.nl valt in de prijzen en wint de community van het jaar. Bij beide categorieën krijgen zij de meeste stemmen van het Nederlandse publiek.

Hoofdredacteur Saskia Smith zegt over de winst: “Dat we de prijs voor zowel beste website als populairste website hebben gewonnen is natuurlijk geweldig. Ik denk dat we door dicht bij ons zelf te blijven een grote fanbase op hebben gebouwd. Het was ook tijd dat er op een andere manier over pubers in de media werd gesproken, genuanceerd, met meer humor en niet vingerwijzend. Dat is ons gelukt.”

Hoofdredacteur Martine de Vente geeft aan: ‘’We zijn ontzettend blij met deze prijs. We vinden het alleen een beetje kaal zo zonder feestjes, want we zijn ook al genomineerd voor een Mercur. Eigenlijk missen we dus dubbel feest.”

In de Buurt

Het locale nieuwsinitiatief Indebuurt.nl (DPG Media) komt op het gebied van nieuws dit jaar onder twee categorieën als winnaar uit. Als Beste Website en Populairste Website krijgen zij de meeste stemmen.

Het hele team van In de Buurt viert momenteel (virtueel) een feestje. Zij zeggen op hun eigen site: ‘Wat zijn we blij met deze prijzen. Alle mensen die op indebuurt hebben gestemd: bedankt. Jullie zijn de beste! Door de huidige maatregelen was een grote uitreiking helaas niet mogelijk, maar dat houdt de mensen van indebuurt niet tegen om een virtueel feestje te vieren.’

 

0 replies on “Margriet, Tis hier geen hotel en In de Buurt winnen de prijzen: website van het jaar”