Lisette van Eijk is de nieuwe hoofdredacteur van VICE Benelux

Lisette van Eijk hoofdredacteur Vice

Lisette van Eijk (33) is de nieuwe hoofdredacteur van VICE Benelux. Ze is al sinds 2013 werkzaam bij het bedrijf. Ze begon ooit als stagiair op de redactie, was content manager, managing editor en de afgelopen maanden interim hoofdredacteur.

Ze gaat de redacties in Amsterdam en Brussel leiden en is verantwoordelijk voor alle negen digitale mediamerken van VICE Benelux: VICE.com, Broadly, Noisey, Munchies, i-D, VICE Sports, MOTHERBOARD, Tonic en VICE Money. Van Eijk: “Ik heb de afgelopen maanden al veel met onze redacteuren gepraat over wat we als VICE willen vertellen. We blijven natuurlijk doen waar we goed in zijn: een gids zijn voor het leven van jonge mensen met vermakelijke stukken en verhalen vertellen die een ander perspectief bieden op zaken als de lhbt+-gemeenschap, drugs of het studentenleven. Daarnaast willen we volgend jaar meer van ons laten horen over onderwerpen als geestelijke gezondheid, migratie, en online veiligheid en privacy. We vinden het belangrijk om deel te zijn van het gesprek over dit soort kwesties. We doen dat ook door deze verhalen op nieuwe manieren te brengen. Met onder andere meer video, audioartikelen en eigen podcasts”.

Het gaat goed met Vice in Nederland. Over alle platforms van Vice worden in ons land 3 miljoen unieke bezoekers per maand bereikt. Sjoerd Raaijmakers, CEO VICE Benelux: “In 2019 blijven we proberen positieve verandering teweeg te brengen in het leven van jonge mensen met alle mogelijke vormen van content, op alle platformen waar jonge mensen zich bevinden. Lisette is hier de juiste persoon voor om de redacties in Amsterdam en Brussel te leiden.”

Bladendokter masterclass crossmediale strategie blok

0 replies on “Lisette van Eijk is de nieuwe hoofdredacteur van VICE Benelux”