LINDA.tv en Videoland komen met documentairereeks over eetstoornissen van Jessica Villerius

documentaire linda tv videoland maskers af

LINDA.tv en Videoland gaan een bijzondere samenwerking aan en brengen een nieuwe documentairereeks over eetstoornissen van Jessica Villerius genaamd ‘Eetstoornissen: maskers af’. Vanaf woensdag 12 september is de documentairereeks te zien. 

Verschillende eetstoornissen

Het is een ontluisterend vierluik over de meest voorkomende vormen van eetstoornissen. In deze reeks wordt niet gefocust op de mogelijke oorzaak, maar wordt in beeld gebracht hoe het dagelijks leven met een eetprobleem eruit ziet. Jessica Villerius maakte eerder de documentaires ‘Vel over probleem’ en ‘Emma wil leven’, beide over de verwoestende werking van Anorexia Nervosa. Met deze nieuwe documentaire worden ook andere eetproblemen belicht zoals Boulimia, Binge Eating Disorder en Orthorexia. Dit was al een tijdje een vraag van kijkers.

Jessica Villerius: ‘’Ik begreep die vraag wel en heb me de afgelopen jaren daarom verdiept in meerdere eetstoornissen die grote groepen, veelal jonge vrouwen, als het ware gijzelen. We leren er gelukkig steeds meer over en de ene diagnose is wat mij betreft niet erger dan de andere. Feit blijft dat als eten of niet eten je leven beheerst, je een intens eenzaam bestaan leidt en je wereld steeds kleiner wordt. Die tergende eenzaamheid, die constante oorlog in het hoofd, heb ik bij deze vier vrouwen geprobeerd vast te leggen.’’

Twee digitale zenders

Caren Wassink, B2B directeur Mood for Magazines: ‘’Wij zijn er supertrots op dat LINDA.tv en Videoland, allebei toch twee digitale zenders, op deze manier gaan samenwerken. Als mediapartijen gaan we de krachten bundelen: bij ons kijk je korte content en door de inzet van alle LINDA. platformen geven we ruimte voor verdieping en het gesprek hierover. Waar je juist bij Videoland binnen de lange aflevering een uur lang naar een indringend verhaal kunt kijken. Samen kunnen we het bereik vergroten voor deze prachtige nieuwe docu van Jessica Villerius. Dit moeten mensen gaan zien.’’

Minidocu en volledige docu

Via LINDA.tv kan een korte versie bekeken worden, de volledige aflevering staan op Videoland. ‘’Wat mij betreft een samenwerking waarbij je van elkaars kracht uitgaat en niet enkel elkaar als concurrent beschouwd. Ik vind het goed om te merken dat we elkaar daarbij vertrouwen. Een mooie basis voor meer van dit soort samenwerkingen in de toekomst’’ aldus Caren Wassink.

0 replies on “LINDA.tv en Videoland komen met documentairereeks over eetstoornissen van Jessica Villerius”