LINDA. start online videoplatform

Vandaag is Linda.tv gelanceerd, een platform voor video on demand.

Op Linda.tv zijn fragmenten te zien van tv-programma’s die je gezien moet hebben, online video’s die de redactie selecteert uit het grote aanbod op blogs en social media en in eigen beheer gemaakte LINDA.tv-videoproducties. “Mijn eigen, kleine televisiezender”, aldus Linda de Mol in haar eigen promo (zie hieronder). “Hoewel we inmiddels best wat ervaring hebben met het maken van filmpjes voor onze website, is video maken een spannend nieuw avontuur”, aldus hoofdredacteur Jildous van der Bijl in het AD.
 

Voor de prijs van een glas wijn

Linda.tv is een ambitieus plan en speelt in op de grote populariteit van online video en vlogs, die tegenwoordig te boek staat als de meest gedeelde contentsoort online. Het is de redactie al gelukt om met Linda.nieuws veel mediagebruikers aan zich te binden (zo’n 4 miljoen uniek per maand). Nu moet blijken of deze groep ook bereid is om te betalen voor content. Waar de nieuwssite gratis is, wordt de video-app en -site betaald. Voor €3,50 per maand (of zoals de redactie zegt: voor de prijs van een glas wijn) kun je abonnee worden. Vaste lezers van het blad krijgen een flinke korting. LINDA.tv is een website, maar óók een app, verkrijgbaar via de App Store en Google Play. De video’s kunnen worden bekeken op desktop, laptop, tablet en natuurlijk mobiel, zowel met iOS als Android. Elke abonnee kan maximaal drie devices aanmelden. Gebruikers kunnen Linda.tv tot het eind van het jaar gratis uitproberen.

The fear of missing out

Linda.tv speelt in op het fenomeen: FOMO, the Fear Of Missing Out. Het medium stelt gebruikers in staat om bijna niks meer te missen, van alles op de hoogte te blijven, overal over te kunnen meepraten. Van der Bijl zegt hierover in Adformatie: “De manier waarop we televisie kijken verandert en videocontent is sterk in opkomst. Maar ondanks dat missen we ook wel eens relevante content. Zoals we LINDA.nieuws zijn begonnen uit customer frustration willen we nu LINDA.tv brengen. Het is toch een beetje het fear of missing out gevoel. Je hebt gisteravond een fragment gemist op tv waar iedereen het over heeft of hebt een bepaalde video die je kan interesseren niet gezien. En het is best irritant als je er de volgende dag bij de koffieautomaat niet over mee kunt praten.”

Steeds mee spin-offs

Het magazine LINDA bestaat nu 11 jaar. Met een oplage van ruim 200.000 exemplaren is het een van de grootste publieksbladen in Nederland. De website Lindanieuws.nl werd 2 jaar geleden gelanceerd en bereikt maandelijks 4 miljoen unieke bezoekers pers maand.
Linda magazine heeft inmiddels allerlei spin-offs, zoals LINDA.meiden (4 keer per jaar), LINDA.mode (2 keer), LINDA.wonen en L’Homo. Ook is er een boekenuitgeverij: LINDA.boeken werd 2 jaar geleden gestart in een samenwerking met uitgeverij Nijgh & Van Ditmar.

0 replies on “LINDA. start online videoplatform”