Jildou van der Bijl gaat weg bij LINDA.

Jildou van der Bijl stopt bij LINDA

Na 17 jaar neemt Jildou van der Bijl afscheid van LINDA. Van der Bijl, creatief directeur van LINDA., vertrekt op 1 maart 2023. Onder leiding van Van der Bijl groeide LINDA.magazine uit tot een van de grootste en meest toonaangevende mediabedrijven in Nederland. Zij blijft lid van de Raad van Toezicht van de LINDA.foundation.

Van der Bijl begon in 2006 bij Mood for Magazines (de uitgever van LINDA.) als hoofdredacteur van La Vie en Rose, OOG (tijdschrift voor het Rijksmuseum) en van de specials (LINDA.wonen, LINDA.mode, en later LINDA.meiden, L’HOMO. en LINDA.man). Samen met Linda de Mol was zij vanaf 2008 twaalf jaar lang hoofdredacteur van LINDA.magazine. In 2019 stapten Jildou van der Bijl en Linda de Mol voor een jaar over naar Net5 en werd Karin Swerink benoemd tot algemeen hoofdredacteur van LINDA. De laatste twee jaar ontwikkelde Van der Bijl als creatief directeur onder andere commercieel creatieve samenwerkingen. Haar werkzaamheden worden intern verdeeld.

Jildou van der Bijl: “Dat ik zo’n lange tijd, samen met enorm talentvolle mensen, een stempel mocht drukken op het mooiste mediamerk van Nederland, maakt me trots. Ik verlaat dit prachtbedrijf met pijn in mijn hart, aan de vooravond van een spectaculair jubileumjaar, waarvoor alle voorbereidingen zijn getroffen. Mijn tijd zit erop, ik heb zin in nieuwe avonturen. Ik dank mijn dierbare collega’s en natuurlijk Linda de Mol voor alle vrijheid en vertrouwen die ik altijd heb gevoeld.”

Linda de Mol: “Jildou is zeventien jaar van onschatbare waarde geweest voor LINDA. Met pijn in mijn hart zie ik haar vertrekken. Maar ik gun haar nieuwe avonturen en de vriendschap blijft.”

Over Jildou van der Bijl:

Van der Bijl begon haar journalistieke carrière bij Nieuwe Revu. In 1999 werd zij daar hoofdredacteur. In 2006 maakte Van der Bijl de overstap naar de uitgeverij Mood for Magazines. En vanaf 2008 werd zij hoofdredacteur van LINDA. In 2015 ontving zij hiervoor de Mercur d’Or. Mediabedrijf Talpa maakte – na de overname van LINDA. – in februari 2019 bekend dat Van der Bijl samen met Linda de Mol aan de slag ging als creatief directeur bij televisiezender Net5.

Foto credit: Marc de Groot

0 replies on “Jildou van der Bijl gaat weg bij LINDA.”