Irene de Bel wordt nieuwe hoofdredacteur Linda.nl

Irene de Bel wordt nieuwe hoofdredacteur Linda.nl

Irene de Bel vervangt Jossine Modderman als nieuwe hoofdredacteur van Linda.nl. De Bel heeft al sinds mei de functie van ad interim hoofdredacteur en heeft haar tijdelijk functie omgeruild voor een vaste baan. Jossine Modderman is al een tijdje wegens ziekte uit de running en heeft aangegeven haar functie officieel neer te leggen.

Irene de Bel gaat zich als hoofdredacteur geheel richten op het online platform van LINDA. Voor de Linda.nl staan er veel nieuwe plannen op de agenda, sinds de overname van het merk LINDA. door Talpa. De Bel: “Er komt veel kijken bij de online strategie van Linda.nl na de overname door Talpa. Er komt een grotere nadruk te liggen op data binnen de nieuwe bedrijfsstrategie. We willen onze lezers beter leren kennen om te kijken of we daar ook een betere advertientiewaarde uit kunnen halen.”

LINDA.origionals

De Bel gaat zich ook bezig houden met de ontwikkeling van nieuwe diensten van Linda.nl. Door de overname van Talpa is er een nieuwe samenwerking ontstaan met Net5. De redactie van Linda heeft alle video content, die voorheen voor LINDa.tv werd gemaakt nu omgedoopt tot LINDA.origionals. Het gaat om korte video’s van de makers van LINDA. die je kunt zien op LINDA.nl/kijken. Maar ook televisie formats voor Net5, zogenaamde powered by LINDA. tv-programma’s. De Bel: “Er gaat veel content voortkomen door de samenwerking met Net5 en de wisselwerking tussen LINDA.nl en de televisiezender.”

Nieuws is belangrijk voor LINDA.

De Bel benadrukt dat ook het nieuws belangrijk blijft. Linda.nl werd groot als online nieuwplatform voor vrouwen. “Nieuws is ontzettend belangrijk voor LINDA. We gaan nu kijken naar ons onderscheidend vermogen en naar de manier waarop we nieuws nog meer LINDA. kunnen maken.” Ze doelt daarmee op de mix tussen het nieuws en persoonlijke verhalen en lifestyle content.

Binnenkort: LINDA.radio

Irene de Bel is bovendien bezig met het ontwikkelen van een nieuwe extensie: LINDA.radio. Op de online radiozender zal een mix te horen zijn tussen muziek en gesproken woord. Het platform kende al meerdere podcast en de redactie is bezig met de ontwikkelingen van nieuwe podcasts. Ook in een longform concept. Het is nog niet bekend wanneer de online radiozender van LINDA. de lucht in gaat.

Van print naar digitaal

Irene de Bel was eerder hoofdredacteur van onder andere New Scientist en Opzij en maakt met haar nieuwe functie de stap van papier naar online. “LINDA. is zo’n beetje het enige mediamerk waar je als hoofdredacteur de hele digitale toko kunt runnen. Nergens is dat zo volwassen en volwaardig als bij Linda.nl. Dus dat vind ik wel heel erg leuk aan mijn nieuwe uitdaging.”

Bladendokter masterclass crossmediale strategie blok

0 replies on “Irene de Bel wordt nieuwe hoofdredacteur Linda.nl”