Indiase uitgever Dainik Bhaskar brengt een op textiel gedrukt dagblad uit

De Indiase krant Dainik Bhaskar publiceerde eind januari een jubileumnummer op textiel

In de Indiase stad Bhilwara konden mensen een wel heel ongebruikelijke krant lezen: een op textiel gedrukt jubileumnummer van de populaire krant Dainik Bhaskar.

Dainik Bhaskar is met een oplage van 2 miljoen een van de grootste dagbladen van India. Dainik Bhaskar is al 15 jaar in de Indiase stad Bhilwara gevestigd, een stad in de noordwestelijke regio Mewar van Rajasthan in India. Bhilwara wordt ook wel ‘The textile city of India’ genoemd, en is met meer dan 850 textielproducenten een prominente speler in de Indiase industrie.

Jubileumuitgave

Ter ere van het 15-jarige jubileum in de stad, wilde de krant een bijzondere jubileumuitgave maken. Daarom werd de eerste pagina van de ‘Foundation Day Issue’ op stof gedrukt. Het doel van deze ludieke actie was om een verzameleditie te creëren voor de lezers.

Innovatieve cultuur

De Bhaskar Group, uitgever van de krant, staat bekend om z’n innovatieve projecten. Vareesh Tiwiri, vice president van de uitgever zegt hierover: “Dainik Bhaskar gelooft altijd in pionieren, dit uit zich door de constante innovatieve cultuur. Het idee om de krant op stof te printen is nog nooit eerder geprobeerd, we dachten dat dit nog weleens een unieke ervaring zou kunnen worden voor onze lezers en klanten.” 
Bhaskar Group staat bekend om z’n innovaties in de printmedia-industrie. Vorig jaar won de groep de Print Innovation Awards 2020.

Tekst: Tessa Houben, beeld via Exchange4media

0 replies on “Indiase uitgever Dainik Bhaskar brengt een op textiel gedrukt dagblad uit”