HearstLab investeert in vrouwelijke startups

HearstLab

Sinds vandaag heeft mediabedrijf Hearst Netherlands een nieuw bedrijfsonderdeel, namelijk HearstLab. Met het Lab worden jonge startups, geleid door vrouwen, gesteund met investeringen en kennis vanuit het mediabedrijf. HearstLab is in Amerika al langer actief en vele startups hebben zich aangemeld. Nu is de dienst ook beschikbaar voor Nederlandse startups.

HearstLab

Marscha Krouwel, Publishing Group Director Women’s Brands van Hearst Netherlands, leidt HearstLab als Lead Scout in Nederland. Zij heeft een team van scouts, vrouwelijke werknemers met verschillende disciplines binnen Hearst Netherlands, met wie zij jonge bedrijven werft die probleemoplossende producten aanbieden of een lucratieve kans in de markt zien. HearstLab investeert in deze startups en ze mogen een jaar lang gebruikmaken van de kennis, faciliteiten en het netwerk van Hearst Netherlands.

”Dat HearstLab zich richt op door vrouwen geleide startups is niet alleen een goed initiatief passend bij Hearst maar is vooral een goede investering die zorgt voor relevante innovatie van onze bestaande business. Ik ben er trots op dat HearstLab nu ook in Nederland is gestart en we als Hearst daarmee een bijdrage leveren aan het dichten van de gender investment gap” aldus Marscha Krouwel.

Eerste Nederlandse startups aangesloten

De eerste Nederlandse startups die zijn aangesloten bij HearstLab zijn We Are Eves en HelloMaaS. We Are Eves is een sociaal netwerk op het gebied van beauty, waar vrouwen hun favoriete producten delen en ervaringen en tips en tricks uitwisselen. ”Wij zien het als een enorme kans en grote eer om samen te werken met een iconisch bedrijf als Hearst. Hearst is een autoriteit op het gebied van media en de juiste partner voor ons om nog sneller te groeien en internationaal te schalen, ” vertellen oprichters Esther Leloux en Julie Hotchkin. ”Als twee vrouwelijke ondernemers staan we uiteraard ook achter de belangrijke missie van HearstLab om vrouwelijke professionals te empoweren. We Are Eves en HearstLab combineren geloofwaardigheid en autoriteit om de beautyindustrie te innoveren.”

HelloMaas koppelt bedrijven en freelance marketeers aan elkaar. Aan de hand van vragenlijsten en profielen met wat de bedrijven zoeken en specialismes van de marketeers, ontstaan er matches waar nieuwe samenwerkingen en projecten uit voortkomen. Oprichter Louise Doorn over de investering van HearstLab: ”HearstLab is een bijzonder succesvol startupprogramma in de Verenigde Staten. Naast de financiële investering biedt de expertise en het netwerk van Hearst Netherlands volop kansen tot versnelde groei van HelloMaaS. Wij zijn heel enthousiast om met de steun van een wereldwijd en toonaangevend crossmediaal bedrijf ons marketingteams on demand-platform te bouwen.”

‘Closing the Gap’

HearstLab debuteerde in Amerika in 2016 als initiatief van Eve Burton, SVP van Hearst en Chief Legal Officer, en Lincoln Millstein, onder andere Special Assistent van de CEO. Het initiatief investeert in vrouwelijke oprichters en vrouwen werkzaam bij Hearst. In de Verenigde Staten ging tussen 2010 en 2018 slechts 2,2% van het investeerdersgeld naar vrouwelijke startups (Fortune). In Nederland was dit in diezelfde periode zelfs maar 1,6% (Sprout). HearstLab besteedt aandacht aan deze financieringskloof en ondersteunt nieuwe vormen van innovatie die in connectie staan met bedrijven van Hearst wereldwijd.

Uit onderzoek blijkt dat een bedrijf 63% beter presteert als er minstens een vrouwelijke leider in vergelijking tot bedrijven met enkel mannelijke leiders (FirstRound). Ook maken inclusieve teams twee keer sneller beslissingen (Forbes) en is de innovatiedrang van werknemers zes keer zo hoog bij de meest inclusieve bedrijven ten opzichte van de minst inclusieve bedrijven volgens Accenture.

Bron afbeelding: instagram.com/hearstnetherlands

0 replies on “HearstLab investeert in vrouwelijke startups”