Happinez gaat wereldwijd

Het Nederlandse mindstyle magazine Happinez lanceerde onlangs de eerste Engelstalige editie. Het blad is nu ook verkrijgbaar in Engeland, Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Brazilië en verschillende Aziatische landen.

Happinez heeft al eerder blijk gegeven van z’n internationale ambities. Het magazine heeft al een Franse en een Duitse editie. Deze worden in licentie uitgegeven door uitgevers in Frankrijk en Duitsland. In tegenstelling tot de licentiecontracten is de Engelstalige versie van Happinez een uitgave in eigen beheer. We vroegen Eveline Helmink, adjunct-hoofdredacteur, hoe de redactie dit heeft aangepakt:

Wordt de Engelstalige editie in eigen beheer op de redactie gemaakt?

“De inhoud van Happinez is altijd al vrijwel grenzeloos en tijdloos. Het is een enorm voordeel dat actualiteit niet een van onze USP’s is. De thema’s zijn juist universeel. Dat geeft heel veel vrijheid om met bestaande producties en verhalen, die al eerder in Nederlandse edities verschenen, nieuwe nummers samen te stellen.”

Dus de Engelstalige Happinez is een mix and match van bestaande content?

“In interviews en verhalen werken we vaak met buitenlandse auteurs, sprekers en leraren: die producties lenen zich prima voor de Engelstalige editie. Sommige rubrieken hebben we weggelaten of geproduceerd met internationale inhoud, zoals bijvoorbeeld de shopping pagina’s.
Onze Nederlandse columnisten – Henk van Straten, Susan Smit en Tijn Touber – hebben we meegenomen in de internationale editie. We geloven dat de inhoud en kwaliteit van hun bijdragen voor zich spreken.”

Hoe breng je zo’n Engelse editie aan de man?

“Op de Engelstalige site happinez.com vind je een (voor de UK nog niet helemaal complete) store locator. Het nummer kan ook online besteld worden en wordt internationaal verzonden. In Nederland ligt de Engelstalige editie op Schiphol. De bladen worden in België bij huisdrukker Corelio gedrukt en vervolgens verscheept. We hebben een Britse distributeur, Pineapple Media, die enorm veel bladen verspreid wereldwijd. Daar zijn we na een lange zoektocht bij terecht gekomen en het bleek voor ons de beste partij.”

FLOWcoverLees ook: Meer Nederlandse tijdschriften krijgen een buitenlandse versie! Over bladen in licentie.

0 replies on “Happinez gaat wereldwijd”