Giet jouw instagram Stories in de mooiste layouts

instagram stories templates

Instagram Stories zijn ideaal voor wegwerpcontent, maar dat betekent niet dat het niet in een mooie layout gegoten kan worden. Inmiddels zijn er veel leuke tools die layouts aanbieden voor Stories die al dan niet aangepast kunnen worden naar eigen smaak en stijl. 

Sinds de introductie van Stories is deze optie van Instagram immens populair. Het schijnt zelfs zo te zijn dat accounts die actief Instagram Stories gebruiken, ook beter zichtbaar zijn in de gewone tijdlijn met afbeeldingen en dat is met alle andere algoritme-aanpassingen natuurlijk erg welkom.

Mooie Stories

Er zijn verschillende tools die het maken van afbeeldingen of pakketten van stories templates aanbieden. Van gratis tot heel goedkoop tot heel duur en uitgebreid. Deze templates kunnen gevuld worden met afbeeldingen of tekst, waardoor het nog makkelijker wordt om als merk Instagram Stories actief te gebruiken. En deze Stories kunnen helemaal aangepast worden aan de stijl van het merk door middel van vormgeving, kleuren of lettertypes.

Geen vragen

Deze layouts worden ook wel templates genoemd, maar dat levert nog wel eens verwarring op met de afbeeldingen met vragen die Instagrammers maken en ingevuld kunnen worden door andere Instagrammers en opnieuw gedeeld in Stories, zoals een afbeelding met stellingen a la ‘This or That’ of ‘Get to know me in Emoji’.

unfold app instagram stories layouts

Tools voor Instagram Stories

Unfold

Unfold is een app waarmee heel gemakkelijk Stories gemaakt kunnen worden. Deze app wordt heel veel gebruikt omdat er veel simpele layouts beschikbaar zijn voor afbeeldingen en tekst, maar bijvoorbeeld ook collages. De app is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Canva

Ook bij Canva is het mogelijk om Stories te maken. Er zijn veel verschillende layouts beschikbaar die allemaal makkelijk aan te passen zijn qua layout, kleur en afbeeldingen. Stories maken gaat het makkelijkst via de app van Canva, maar kan ook via de website.

Adobe Spark

Met de app van Adobe Spark is Stories maken ook heel gemakkelijk. Er zijn verschillende layouts beschikbaar en allemaal aan te passen naar eigen stijl of smaak.

Creative Market

Creative Market – ook de plek voor onder andere WordPress themes – biedt verschillende pakketten aan bestaande uit diverse layouts voor Instagram Stories. Je kiest het design dat bij jouw merk past en zet hier de benodigde afbeeldingen en teksten in. De layouts voor Instagram Stories op Creative Market zijn wel betaald.

Buffer Stories Creator

Via de Stories Creator van Buffer kun je een afbeelding een logo en verschillende teksten meegeven in diverse lettertypes. Buffer is ook een dienst waarmee Instagram inplannen mogelijk is. Er zijn relatief weinig opties in vergelijking met de andere tools, maar als je al met Buffer werkt als planningstool is werken met de Stories Creator een handige toevoeging binnen dezelfde tool.

Andere plekken voor Instagram Stories

Ook op Etsy, de creatieve marktplaats, zijn layouts te koop voor Instagram Stories en met zoeken op Pinterest naar Instagram Stories Templates vind je ook verschillende layouts gemaakt door bloggers of actieve Instagrammers.

creative market instagram stories

instagram stories templates

Bronnen fotografie: Unfold via itunes | Vega templates via Creative Market | Foto’s van iabzdHans Vivek en Luke van Zyl via Unsplash

0 replies on “Giet jouw instagram Stories in de mooiste layouts”